Σύσκεψη στα Χανιά για τα καμμένα - Ειδήσεις Pancreta

Σύσκεψη για τα προβλήματα και την αποτίμηση των ζημιών από τις πρόσφατες πυρκαγιές στον Αποκόρωνα και στο Κακόπετρο, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα στις 11 το πρωΐ στη Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.

Στην σύσκεψη θα συμμετέχουν ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας και της Πολιτικής Προστασίας, οι δήμαρχοι των πληγεισών περιοχών Χαράλαμπος Κουκιανάκης και Γιάννης Μαλανδράκης και υπηρεσίες των δήμων.

Στη σύσκεψη, θα εξεταστεί και η λήψη αμέσων μέτρων για την αντιμετώπιση πιθανών συνεπειών από τις βροχοπτώσεις, κατά τη χειμερινή περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά στις Βρύσες αποτέφρωσε συνολικά 7.000 στρέμματα γης, εκ των οποίων 4.000 γεωργικής έκτασης και 3.000 δασικής ενώ παράλληλα κάηκαν 15 ΙΧ και δυο αποθήκες.

Όσον αφορά την πυρκαγιά στον Κακόπετρο Πλατανιά, κάηκαν τουλάχιστον 1.500 στρέμματα καμμένης γης, 800 στρέμματα δάσους, 500 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και άλλα 200 γεωργικής.

Πηγή


Πηγή: pancreta