Κρήτη: Βροχές και χαλάζι φέρνει η κακοκαιρία «Μίνωας» - Ειδήσεις Pancreta

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία με το όνομα «Μίνωας», η οποία σαρώνει από την Πέμπτη περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας.

Από το βράδυ της Παρασκευής και το Σαββάτο η κακοκαιρία θα φτάσει στην Κρήτη, ξεκινώντας από τα δυτικά, με έντονες καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζόπτωση.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ενώ από το βράδυ θα στρέφονται σε δυτικούς και θα ενισχύονται. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Οι άνεμοι θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ, αλλά στις περιοχές εκδήλωσης των καταιγίδων θα πνέουν με πολύ ισχυρές ριπές. 

Τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυρές με χαλαζοπτώσεις.

Δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε το Λιμεναρχείο Ηρακλείου, στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΕΝΩ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (15-06-2018)

  • ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ, Η ΗΠΕΙΡΟΣ, Η ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ)
  • ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ
  • ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΟΙ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΑΙ Η ΕΥΒΟΙΑ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (16-06-2018)

  • ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΟΙ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, Η ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ Η ΗΠΕΙΡΟΣ, Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΣΤΕΡΕΑ, Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, Η ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΚΑΙ Η ΚΡΗΤΗ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (17-06-2018)

  • ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, Η ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ (ΤΑ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ)

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (18-06-2018) ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (19-06-2018)

  • ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΩΡΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ Η ΚΡΗΤΗ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΛΛΙΜΕΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΙΣΧΥΟΣ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ  ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥΣ.

ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΑ ΠΛΩΤΑ ΚΑΙ ΧΕΡΣΑΙΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝΤΑ ΠΛΟΙΑ, ΜΙΚΡΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ.

Πηγή


Πηγή: pancreta