Η ΝΔ βρίζει ως «αριστερό» τον δήμαρχο Ηρακλείου - Ειδήσεις Pancreta

Σε ανοιχτό πόλεμο με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του δημάρχου Ηρακλείου περνά η τοπική Νέα Δημοκρατία. Αφορμή η ψήφιση της ονοματοθεσίας της οδού Λακωνίας σε οδό Κων. Μητσοτάκη. Η ΝΟΔΕ θεωρεί μικρό τον δρόμο που δόθηκε στον πρώην πρωθυπουργό και χαρακτηρίζει «καταπιεσμένο και δογματικό αριστερό , τον δήμαρχο. 

Η απόφαση του Δήμου αφορά τον δρόμο ο οποίος περνά μπροστά από το δημοτικό κολυμβητήριο, κάτι το οποίο βρίσκει αντίθετη την ΝΟΔΕ, καθώς η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει ότι η πρόταση αυτή δεν τιμά τον τέως πρωθυπουργό και πρότεινε να δοθεί το όνομα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στην επέκταση της λεωφόρου Σοφοκλή Βενιζέλου, από το ύψος του Τάλως έως το Γιόφυρο.

Στην ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ επιτίθεται στον δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, αναφέροντας σχετικά: 

Και να που βγήκε στην επιφάνεια ο για πολύ καιρό καταπιεσμένος και δογματικός χαρακτήρας ενός «αριστερού». 

Καλυμμένος για πολλά χρόνια με πολύ αστικό «καθωσπρεπισμό» και υποκρισία.

Τουλάχιστον ξεκαθάρισαν οι υγιείς και  οι άλλοι που «έτρεξαν» έρποντας.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ η τοπική ΝΔ λέει πως ο δήμαρχος που υποστήριξε στις τελευταίες εκλογές της βγήκε πολύ "αριστερός" για τα μέτρα της, χρησιμοποιώντας περίπου ως... βρισιά τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό. το θέμα ανάγεται πλέον σε προσωπική πολιτική βεντέτα μεταξύ του δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού και του ίδιου του γραμματέα της ΝΔ και βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, σε μια κόντρα με πολλά επεισόδια που κρατά από την υπόθεση της φιλοξενίας προσφύγων στο νησί. Από την πλευρά του ο δήμαρχος τονίζει πως η παράταξη που διοικεί τον δήμο είναι ανεξάρτητη και δεν δέχεται εντολές και υποδείξεις από κανέναν πολιτικό φορέα. 

Σημειώνεται ότι η πρόταση για την οδό Λακωνίας ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία, αφού αποχώρησε η παράταξη των Ενεργών Πολιτών, καταψήφισαν οι δύο σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και ο νέος σύμβουλος της Άμεσης Δημοκρατίας κ. Ζαμπετάκης ενώ ο Νεκτάριος Ανδρεαδάκης δήλωσε παρών.


Πηγή: efsyn.gr