Στο λιμάνι Ηρακλείου μεταφέρθηκαν οι 53 μετανάστες - Ειδήσεις Pancreta

Στο λιμάνι του Ηρακλείου έφτασαν οι 53 πρόσφυγες και μετανάστες που επέβαιναν σε σκάφος το οποίο εντοπίστηκε νότια του Ηρακλείου.

Οι μετανάστες φιλοξενούνται προσωρινά στην αίθουσα λιμενεργατών του λιμανιού, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται δύο μωρά και αρκετά γυναικόπαιδα.

Ο Δήμος Ηρακλείου φρόντισε για τις πρώτες ανάγκες τους σε νερό, τρόφιμα και ρούχα, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν ήδη ολοκληρωθεί και οι διαδικασίες ταυτοποίησής τους.

prosfyges-limani-irakleio-1 Στην αίθουσα των Λιμενεργατών, στο λιμάνι του Ηρακλείου φιλοξενούνται, οι 53 πρόσφυγες και μετανάστες | image-services
 

Έκτακτη συνάντηση των εκπροσώπων των εμπλεκόμενων φορέων πραγματοποιήθηκε χθες στο Λιμάνι του Ηρακλείου προκειμένου να αποφασιστεί τι θα γίνει με την τύχη τους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο λιμενάρχης Ηρακλείου, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α. Φιλιππής, η αντιδήμαρχος Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη και ο κ. Μαυρογιάννης από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου.

prosfyges-limani-irakleio-2 Στην αίθουσα των Λιμενεργατών, στο λιμάνι του Ηρακλείου φιλοξενούνται, οι 53 πρόσφυγες και μετανάστες | image-services
 

Το σκάφος με τους μετανάστες εντοπίστηκε από το Λιμενικό το απόγευμα της Δευτέρας αφότου εξέπεμψε σήμα κινδύνου μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης 112, πιθανότατα από κινητό τηλέφωνο κάποιου από τους επιβαίνοντες.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές για τον εντοπισμό του.

Στις έρευνες συμμετείχαν όλες οι λιμενικές αρχές της Κρήτης, ένα σκάφος από τον Λιμενικό Σταθμό της Αγίας Γαλήνης, ένα από τους Καλούς Λιμένες, καθώς και ένα της δύναμης Frontex.

Τελικά το σκάφος εντοπίστηκε και ρυμουλκήθηκε προς τους Καλούς Λιμένες Ηρακλείου.

πηγή


Πηγή: pancreta