φωτο αρχείου

Παγκρήτιο συλλαλητήριο διοργανώνουν την Παρασκευή 20 Απριλίου οι συνταξιούχοι της Κρήτης στην πόλη του Ρεθύμνου, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. 

Οι συνταξιούχοι από όλους του νομούς της Κρήτης διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις συντάξεις τους, την υποβάθμιση του επιπέδου διαβίωσής τους και την μείωση του αφορολογήτου στα 5000 ευρώ.

Επίσης διαμαρτύρονται για τα μέτρα τα οποία, όπως δηλώνουν, θα εμπεριέχουν τις μειώσεις στην προσωπική διαφορά, μέσω του επανυπολογισμού των συντάξεων, καθώς και για την υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Συνταξιούχων Χανίων απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στο παγκρήτιο συλλαλητήριο του κλάδου τους:

Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να αντισταθούν οργανωμένα ώστε να ανατρέψουν αυτή την βάρβαρη πολιτική που τους έχει τσακίσει και που σταματημό δεν θα έχει.

Ο επόμενος χρόνος θα φέρει στους συνταξιούχους νέα μέτρα πολύ πιο επώδυνα όπως το κόψιμο της προσωπικής διαφοράς και την μείωση του αφορολογήτου στα 5000 ευρώ.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ρέθυμνο, καλούνται να επικοινωνήσουν με τα σωματεία τους.

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων στις 9 π.μ..

Η ανακοίνωση από το Σύνδεσμο Πολιτικών Συνταξιούχων αναφέρει:

Συνάδελφοι,

Μπρος στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από τις αντεργατικές – αντισυνταξιουχικές πολιτικές και τα όσα έρχονται με τον επανυπολογισμό κύριων και επικουρικών, οργανωνόμαστε και διεκδικούμε. Στοχεύουν στην περεταίρω φτωχοποίηση μας με την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς», την παντελή εξαφάνιση του ΕΚΑΣ και τη μείωση του αφορολογήτου στα 5600 ευρώ.

Σ’ αυτή τη βάση, οι συνταξιούχοι όλης της χώρας κινητοποιούνται. Με αυτές τις κινητοποιήσεις διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις κοινωνικά δικαιώματα κλπ. Να καταργηθούν τώρα ο 4387/16 και να μην εφαρμοστεί ο καταστρεπτικός αυτός νόμος. Διεκδικούμε ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των ταμείων και επιστροφή άμεσα όλων των αυθαίρετα παρακρατηθέντων.

Ο Σύνδεσμος μας συμμετέχει μαζί με όλες τις συνταξιουχικές οργανώσεις της Κρήτης στην παγκρήτια κινητοποίηση στο Ρέθυμνο, την Παρασκευή 20-04-2018 και ώρα 11:00 πμ. Να είμαστε όλοι εκεί.

Λεωφορεία θα ξεκινήσουν από το άγαλμα Βενιζέλου την Παρασκευή στις 9:30 πμ.

πηγή


Πηγή: pancreta