Ένταση και αντιδράσεις στη δίκη για τις αποζημιώσεις του νέου αεροδρομίου - Ειδήσεις Pancreta

Εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής του Καστελλίου βρέθηκαν στα Δικαστήρια Ηρακλείου, όπου εκδικαζόταν οι τιμές των απαλλοτριώσεων των εκτάσεων για τη δημιουργία του νέου αεροδρομίου στην περιοχή.

Ένταση επικράτησε εντός του Δικαστικού Μεγάρου, όταν η Έδρα δεν έκανε δεκτό το αίτημα για αναβολή ενώ η απόφαση αναμένεται εντός ενός μήνα.

Μάλιστα, χρειάστηκε η επέμβαση των αστυνομικών για να συγκρατηθούν οι συγκεντρωμένοι, οι οποίοι στο άκουσμα της απόφασης αντέδρασαν, φώναζαν συνθήματα και αρνήθηκαν να βγουν από την αίθουσα.

dikastirio-apallotriosi-kasteli-1 Κάτοικοι των χωριών του Καστελλίου εντός του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου | Διονέλλης Μάριος / ΕΦΣΥΝ
 

Η πρόεδρος της Έδρας κάλεσε εν τέλει μόνο τους δικηγόρους της απαλλοτρίωσης σε μια αίθουσα - γραφείο ενώ η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά, με τις υποθέσεις να εκδικάζονται, γεγονός το οποίο εξόργισε τους συγκεντρωμένους.

Εντός και εκτός του Δικαστικού Μεγάρου, βρίσκονται συγκεντρωμένοι εκατοντάδες πολίτες, κυρίως από τα χωριά του Ευαγγελισμού και των Ρουσσοχωρίων, αναρτώντας πανό, κρατώντας μαύρες σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα.

dikastirio-apallotriosi-kasteli-2 Εκατοντάδες κάτοικοι του Καστελλίου συγκεντρωμένοι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου |
 

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι των χωριών Ευαγγελισμού και Ρουσσοχωρίων, εισφέρουν τα 6.250 από τα συνολικά 6.890 στρέμματα, δηλαδή το 91% της απαλλοτρίωσης η οποία απαιτείται, για την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου και διαμαρτύρονται για τις χαμηλές τιμές των απαλλοτριώσεων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου «ΚΥΠΕΡΑΣ» Γιάννης Ζαχαριουδάκης, τόνισε για τις τιμές των απαλλοτριώσεων: «Δεν μπορεί να δίνουν σαν «τυράκι» 14.000 ευρώ για κάθε στρέμμα αμπελιού, που είναι μόνο το 5% της έκτασης και από την άλλη να δίνουν μόλις 190 ευρώ την ελιά. Να δίνουν δηλαδή περίπου 3800 ευρώ το στρέμμα, για τη συντριπτική πλειοψηφία της έκτασης».

dikastirio-apallotriosi-kasteli-3 Κάτοικοι των χωριών του Καστελλίου εντός του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου |

πηγή


Πηγή: pancreta