Στην Κρήτη η Πρόξενος της Τουρκίας - Αντιδράσεις από τους Κούρδους - Ειδήσεις Pancreta

Στο Ηράκλειο βρίσκεται από το πρωΐ η Γενική Πρόξενος της Τουρκίας στην Ελλάδα Ογια Γιαζάρ, η οποία έχει επαφές με τοπικούς φορείς.

Τα μέτρα ασφαλείας στην Λότζια και στην Περιφέρεια Κρήτης είναι δρακόντια, καθώς δεκάδες αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός ενώ γίνονται και έλεγχοι σε όποιον μπαίνει στα δύο κτίρια.

Η κα. Γιαζάρ επισκέφτηκε τη Λότζια όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, με τον οποίο είχε συζήτηση για θέματα τουρισμού και πολιτισμού, ενώ απέφυγε να σχολιάσει τα ελληνοτουρκικά θέματα.

toyrkia-proxenos-lotzia Η Γενική Πρόξενος της Τουρκίας στην Ελλάδα Ογια Γιαζάρ, με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό |
 

Ο κ. Λαμπρινός τόνισε ότι «την εξωτερική πολιτική την ασκούν οι κυβερνήσεις. Εμείς όμως σαν Δήμος Ηρακλείου, εφόσον επιθυμούμε καλή γειτονία, θα πρέπει να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις μας. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η υπόθεση θα έχει αίσια έκβαση, γιατί για εμάς αποτελεί ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα».

Η κ. Ογια Γιαζάρ επεσήμανε ότι η επίσκεψη είχε προγραμματιστεί καιρό τώρα, προκειμένου όπως είπε, «να προωθήσουμε το πνεύμα καλής γειτονίας και συνεργασίας».

Αντιδράσεις για το Αφρίν

Στην συνέχεια η κα. Γιαζάρ επισκέφτηκε την Περιφέρεια Κρήτης, όπου θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Την κα. Γιαζάρ «υποδέχτηκε» ομάδα από Κούρδους, οι οποίοι βρέθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, διαμαρτυρόμενοι για τις πολεμικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στο Αφρίν.

kourdoi-perifereia Ομάδα Κούρδων διαμαρτύρονται για τις πολεμικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στο Αφριν, έξω από το κτίριο της Περιφέρειας | Διονέλλης Μάριος / ΕΦΣΥΝ
 

Η παρουσία της αστυνομίας έξω από το κτίριο είναι ισχυρή, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι έγραψαν και συνθήματα υπέρ της Αφρίν στο κτίριο της Περιφέρειας (κεντρική φωτογραφία), ζητώντας να σταματήσουν οι επιχειρήσεις της γείτονας χώρας στο Κουρδικό καντόνι της βορειοδυτικής Συρίας.

synthimata-afrin-perifereia-1 Ισχυρή αστυνομική παρουσία έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης | Διονέλλης Μάριος / ΕΦΣΥΝ
 

Πηγή: pancreta