Προωθούν εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Ιεράπετρα - Ειδήσεις Pancreta

Πρόταση εκπόνησης διερευνητικής μελέτης ώστε να βρεθεί ο χώρος εγκατάστασης εργοστασίου αφαλάτωσης στην Ιεράπετρα, προωθείται από την Επιτροπή Αγροτικών Θεμάτων του Δήμου. 

Κατά την διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης, η Επιτροπή εισηγήθηκε να προχωρήσει μια τριμερής συνεργασία ΤΟΕΒ – Δήμου – Περιφέρειας, προκειμένου να εξοικονομηθούν οι πόροι που χρειάζονται ώστε να ανατεθεί σε γραφείο ή σε πανεπιστημιακό ίδρυμα, που θα υποδείξει νέες τεχνικές και τεχνολογίες εγκατάστασης ενός τέτοιου εργοστασίου στην Ιεράπετρα.

Από τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Μανόλη Παπαδάκη έγινε ενημέρωση, σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση στη λεκάνη του Φράγματος Μπραμιανών, αναφορικά με την αλατότητα και τις ποσότητες νερού που αυτή τη στιγμή υπάρχουν. 

Σύμφωνα με τα δεδομένα, η ποιότητα του νερού έχει φθάσει σε υψηλά επίπεδα αλατότητας και θεωρείται πλέον ακατάλληλη για τις καλλιέργειες αφού επηρεάζει την ποιότητα και ποσότητα του προϊόντος.

Μετά από εκτενή συζήτηση, συμφωνήθηκε πως το εργοστάσιο αφαλάτωσης θα είναι καλό να κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις της Μαλαύρας, ώστε να αφαλατώνει υφάλμυρο νερό και να αποστέλλεται μέσα από τον αγωγό της Μαλαύρας στη λεκάνη του Φράγματος, με μια αγωγιμότητα των 100.

Με πληροφορίες από την «Ανατολή»

πηγή


Πηγή: pancreta