Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, διοργανώνουν φορείς και συλλογικότητες των Χανίων, το Σαββάτο 17 Μαρτίου, στο πλαίσιο της Διεθνής Μέρας δράσης ενάντια σε ρατσισμό, φασισμό, πόλεμο και εθνικισμό. 

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, ενάντια στην αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, τη συνεχιζόμενη παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στους νέους ξεριζωμένους ανθρώπους.

Οι φορείς και οι συλλογικότητες των Χανίων, ζητούν:

  • Να μπουν στη φυλακή οι νεοναζί δολοφόνοι
  • Να κλείσει η ΝΑΤΟική βάση στη Σούδα
  • Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης/ Άσυλο στους πρόσφυγες
  • Νομιμοποίηση των μεταναστών/Ιθαγένεια και εγγραφή στα σχολεία για όλα τα παιδιά
  • Να καταργηθούν οι ρατσιστικές συμφωνίες της ΕΕ με Λιβύη- Τουρκία

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Δύο χρόνια μετά τις συμφωνίες της ΕΕ με την Τουρκία και τη Λιβύη, επτά χιλιάδες πρόσφυγες πνίγηκαν στη Μεσόγειο, χιλιάδες κρατούνται η περιορίζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωση από τα νησιά του Αιγαίου μέχρι τις έρημους της Λιβύης, όπου γίνονται δημοπρασίες μεταναστών σε δουλοπάζαρα. Αντί για την ελεύθερη μετακίνηση και το δικαίωμα στο άσυλο, άνθρωποι κατατρεγμένοι από τους πολέμους, τις δικτατορίες, την φτώχεια και την περιβαλλοντική καταστροφή, βρίσκουν μπροστά τους κλειστά σύνορα, φράχτες και τις περιπολίες του ΝΑΤΟ και της FRONTEX.

Αυτές οι πολιτικές των κυβερνήσεων της Ευρώπης-φρούριο ενισχύονται από τον πλανητάρχη Τράμπ, ο οποίος κλιμακώνει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Ασία, την Αφρική, την Μ.Ανατολή, με την αχαλίνωτη ισλαμοφοβία, τον ρατσισμό κατά των έγχρωμων και τον σεξισμό κατά των γυναικών, την ανοιχτή στήριξη των νεοναζί δολοφόνων στις ΗΠΑ. Στην ΕΕ δυναμώνει η απειλή του φασισμού και της ακροδεξιάς με την είσοδο του FPO στην κυβέρνηση της Αυστρίας, της AfD στη Βουλή της Γερμανίας, τη Λεπέν να φτάνει στο β’ γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Η συνεχιζόμενη δίκη της Χρυσής Αυγής,με την κραυγαλέα επιβεβαίωση ότι πρόκειται για ναζιστική εγκληματική οργάνωση που παριστάνει το νόμιμο κόμμα, απαιτεί να προχωρήσουμε σε δράση για να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια. Από τέτοια «γραφεία» επιτέθηκαν πρόσφατα κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη στους Αμπελόκηπους και κατά των μεταναστών εργατών γης στον Ασπρόπυργο. Το ίδιο και η επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο “Φαβέλα” που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της δικηγόρου πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελ. Τομπατζόγλου.

Η δραματική κατάσταση στη Μόρια δεν αφήνει περιθώρια ανοχής στην πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργού Μουζάλα που έχει ξεσηκώσει τις αντιδράσεις του κινήματος αλληλεγγύης παντού. Δεν αφήνουμε κανένα περιθώριο στην ΝΔ και την ακροδεξιά, σε αντιδραστικούς Δημάρχους να στοχοποιούν τους πρόσφυγες αντί να διεκδικούν ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας και ανθρώπινη υποδοχή. Αυτές οι ρατσιστικές πολιτικές ανοίγουν το δρόμο στους φασίστες.

Γυρνάμε την πλάτη στην υστερική εκστρατεία γύρω από το όνομα Μακεδονία, που ανοίγει το δρόμο στα τάγματα εφόδου των φασιστών και προσπαθούν να στρέψουν την οργή της εργατικής τάξης και του λαού από τη φτώχεια και τα μνημόνια προς τον εθνικισμό και την ακροδεξιά.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, τη συνεχιζόμενη παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που εντείνουν την ανησυχία για συνέχιση των πολέμων, νέους ξεριζωμένους ανθρώπους, νέα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Μέση Ανατολή και την Αφρική με ευθύνη και της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι ανάγκη να δυναμώσει ένα αντιπολεμικό, αντιϊμπεριαλιστικό και φιλειρηνικό κίνημα.

Λέμε όχι στις ασκούμενες πολιτικές των οικονομικά ισχυρών της ΕΕ που φέρνουν φτωχοποίηση και εξαθλίωση για το λαό και την νεολαία.

πηγή


Πηγή: pancreta