Χανιά: Δράση μαθητών κατά του σχολικού εκφοβισμού - Ειδήσεις Pancreta

  Οι μαθητές σχημάτισαν με τα σώματα και τις τσάντες τους τη φράση: «ΜΙΛΑ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ» | zarpanews.gr

Μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού και του bullying, έδωσαν οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Χανίων στην Αμπεριά, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Οι μαθητές σχημάτισαν με τα σώματα και τις τσάντες τους τη φράση: «Μίλα Μην Φοβάσαι», παρακινώντας όσους πέφτουν θύματα bulling να μιλάνε και να μην φοβούνται.

Στην δράση τα παιδιά προσπαθούν να παρακινήσουν όσους πέφτουν θύματα εκφοβισμού να εμπιστεύονται και να μιλάνε σε οικείους τους, φίλους, οικογένεια, δασκάλους και καθηγητές, ώστε αρχικά να ξεπεραστεί ο φόβος τον οποίο έχουν.

Ο διευθυντής του σχολείου Πάνος Κορακοβούνης δήλωσε σχετικά στο «zarpanews»: 

Bullying και σχολικός εκφοβισμός είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα, αφορά παιδιά από το Δημοτικό μέχρι και το Λύκειο και εκδηλώνεται με πολλούς τρόπους. 

Υπάρχει ο σωματικός εκφοβισμός, η σωματική βία την οποία ασκούν τα παιδιά το ένα στο άλλο και η λεκτική μορφή εκφοβισμού, όπου επειδή οι λέξεις έχουν πολύ μεγάλη δύναμη, μπορούν να τονώσουν και να στηρίξουν κάποιον, μπορούν όμως και να πληγώσουν.

Αυτό άλλωστε αποτελεί την πιο συχνή μορφή του bullying και είναι η πιο επικίνδυνη αλλά και πιο μεγάλης χρονικής διάρκειας.

Με πληροφορίες από το «zarpanews»

πηγή


Πηγή: pancreta