Κρήτη: Ημερίδες της Περιφέρειας για τα χρεωμένα νοικοκυριά - Ειδήσεις Pancreta

Ημερίδες σε όλη την Κρήτη ξεκινά η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Ένωση Καταναλωτών, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες στην επίλυση νομικών θεμάτων, όπως οφειλές στο Δημόσιο και σε τράπεζες, φορολογικές διαδικασίες, ρυθμίσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων κ.α.. 

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, ο σχεδιασμός και έλεγχος των οικογενειακών δαπανών, έχει στόχο την οικονομική αναδιοργάνωση για την επίτευξη αξιοπρεπούς διαβίωσης, σε περίοδο κοινωνικοοικονομικής αστάθειας αλλά και την εκπαίδευση για την κατάρτιση και ορθολογική διαχείριση του οικογενειακού προϋπολογισμού.

Οι συγκεκριμένες δράσεις συνεισφέρουν στο στόχο της εξάλειψης της φτώχειας και συμβάλουν στη δίκαιη ανάπτυξη και προαγωγή της κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής, καθώς μειώνονται οι ανισότητες και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις και οι ευκαιρίες να βγουν από τη φτώχεια εκατοντάδες άνθρωποι οι οποίοι έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του ΤΕΒΑ, έχουν ενταχθεί ως ωφελούμενοι των χρηματοδοτούμενων δράσεων, άτομα και οικογένειες που δεν έχουν το απαραίτητο εισόδημα, ώστε να ικανοποιήσουν τις στοιχειώδεις βιοποριστικές τους ανάγκες, και διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Καθοριστικός για το πρόγραμμα ο ρόλος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, που έχει αναλάβει την επίβλεψη και τον συντονισμό του προγράμματος, μεριμνώντας για την ορθή υλοποίησή του.

Στην Ένωση Καταναλωτών Περιφέρειας Κρήτης (ΕΝΚΑ Κρήτης), ως μέλος της Κοινωνικής Σύμπραξης, της ανατέθηκε η υλοποίηση των Συνοδευτικών Μέτρων του Ε.Π. του ΤΕΒΑ, που αφορά: Την παροχή νομικών συμβουλών και διαχείριση οικογενειακού προϋπολογισμού στους ωφελούμενους του Ε.Π. του ΤΕΒΑ, για την επίλυση ειδικών νομικών θεμάτων, καθώς και η διαχείριση του οικογενειακού προϋπολογισμού για την οργάνωση του νοικοκυριού.

Η εκπαίδευση και η επιμόρφωση των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί με ημερίδες, οι οποίες θα λαμβάνουν χώρα ανά Περιφερειακή Ενότητα και ανά Δήμο.

πηγή


Πηγή: pancreta