Χανιά: Έβαλαν αλυσίδες, έριξαν λάδια, έσπασαν τις κλειδαριές αλλά το μάθημα έγινε - Ειδήσεις Pancreta

Μια απερίγραπτη οργανωμένη προσπάθεια έλαβε μέρος από αγνώστους στο 1ο Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου με σκοπό να αποτρέψουν τη διεξαγωγή του μαθήματος Αλβανικών στο σχολείο. Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας της Σχολικής Επιτροπής η εικόνα που ήρθαν αντιμέτωπη ήταν πρωτοφανής:

«Είχαμε μία ενημέρωση το πρωί από ένα μέλος του Δ.Σ. ενός συλλόγου στον οποίο έχει γίνει παραχώρηση και γίνονται μαθήματα μπάσκετ στο χώρο, ότι έχουν γίνει βανδαλισμοί στο σχολείο. Ήρθα στο σχολείο στις 10 το πρωί για να έχω εικόνα τι γίνεται και είδα μια εικόνα πρωτοφανή. Είχαν ρίξει λάδια αυτοκινήτου σε όλες τις εισόδους του σχολείου και από εκεί και πέρα είχαν κλειδώσει όλες τις εισόδους με αλυσίδες και λουκέτα. Είχαν επίσης σπάσει πόρτες, και τους αφαλούς των κλειδαριών ώστε να μη μπορεί να ανοίξει το σχολείο. Οι συγκεκριμένες ενέργειες αποδεικνύουν ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο. Όμως, ο σκοπός τους δεν επιτεύχθηκε. Ήρθε συνεργείο 5 ατόμων του Δήμου για να καθαρίσει ο χώρος, ειδοποιήθηκε και η πυροσβεστική αλλά μας είπαν ότι θα ήταν καλύτερα να ρίξουμε κάποιο χώμα για να καλύψουμε το λάδι που είχε απλωθεί. Μαζί με τον Διευθυντή και με έναν κλειδαρά, καταφέραμε επιτέλους περίπου στις 3.30, μετά από πανω από 6 ώρες εργασίας να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση ώστε να μπορέσουμε να υποδεχτούμε τους μαθητές στο σχολείο».

Τελικώς, η εκδήλωση υποδοχής των μαθητών πραγματοποιήθηκε και οι μαθητές έκαναν το μάθημά τους.

Όμως όπως δηλώνουν οι σύλλογοι η αστυνομία οφείλει να βρει τους θρασύτατους δράστες που ενάντια στη δημοκρατικά εκφρασμένη βούληση, μαθητών, καθηγητών και ομόφωνα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χανίων προσπάθησαν να επιβάλλουν τη βούλησή τους.

Με ανακοινώσεις τους ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η ΕΛΜΕ Χανίων αλλά και τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Oικοδόμων, εργαζομένων στα Τρόφιμα Ποτά, στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, στον Επισιτισμό, οι συνταξιούχοι ΙΚΑ ν.Χανίων καταδικάζουν την επιχείρηση ματαίωσης των μαθημάτων της Αλβανικής γλώσσας που «ρίχνει το δηλητήριο του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, ιδιαίτερα στο χώρο της εκπαίδευσης που διαπλάθονται οι νεανικές συνειδήσεις».

Σε κοινό κείμενό τους ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η ΕΛΜΕ Χανίων αναφέρουν:

«Οι μετανάστες 2ης και 3ης γενιάς με καταγωγή από την Αλβανία είναι μαθητές μας. Είναι παιδιά μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν υπόδικο για εγκληματική οργάνωση να πανηγυρίζει για το «κατόρθωμά» του αποκλεισμού των παιδιών αυτών από το δικαίωμά τους να μαθαίνουν τη μητρική τους γλώσσα. Παλεύουμε για ένα σχολείο που ΟΛΑ τα παιδιά, ανεξάρτητα από καταγωγή, φυλή, φύλο, τάξη, σωματικές ικανότητες θα έχουν την ίδια πρόσβαση σε αυτό και στη γνώση. Το σχολείο των διακρίσεων, στη δομή και στο περιεχόμενό του, αποτελεί μια αποκρουστική ανάμνηση του παρελθόντος και δεν θα επιτρέψουμε να ανασυσταθεί. Ο φασισμός, ο ρατσισμός και ο εθνικισμός έχουν οδηγήσει την ανθρωπότητα σε εκατόμβες με εκατομμύρια νεκρούς. Είναι καθήκον μας ως εργαζόμενοι, παιδαγωγοί, γονείς να μην αφήσουμε τα φαντάσματα του παρελθόντος να σηκώσουν κεφάλι με όποια μορφή και αν εμφανίζονται. Η κοινωνία μας και ειδικά στην Κρήτη, έχει και μνήμη και γνώση. Δεν θα επιτρέψουμε σε μικρές μειοψηφίες να εισάγουν το δηλητήριο τους στα σχολειά μας».

Αγώνας της Κρήτης

πηγή


Πηγή: pancreta