Προσλήψεις από το Ηράκλειο εξήγγειλε ο Κουρουμπλής - Ειδήσεις Pancreta

Την πρόσληψη μόνιμων και συμβασιούχων εργαζομένων στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) μέχρι το Μάρτιο, προανήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά τη διάρκεια της ημερίδας που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Λιμένων του υπουργείου Ναυτιλίας στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο Π. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στη σημασία του λιμένα Ηρακλείου, στις προσπάθειες αναβάθμισής του, στην έναρξη των διαδικασιών για τον εξοπλισμό του με νέα μηχανήματα και στην κατασκευή του νέου τερματικού σταθμού. 

Σημείωσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να αποκτήσουν «πατέρα» τα «ορφανά» αλιευτικά καταφύγια της Κρήτης, επισήμανε τις παρεμβάσεις που γίνονται στο υπουργείο Οικονομικών για την οριοθέτηση του αιγιαλού, ενώ μίλησε για την παραχώρηση του λιμανιού του Κόκκινου Πύργου, στο Δήμο Φαιστού και για την αξιοποίηση του λιμανιού στο Τυμπάκι. 

Ο υπουργός Ναυτιλίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Λιμένων με το Δήμο Ηρακλείου για την υλοποίηση της δέσμευσης του πρωθυπουργού να παραχωρηθούν για αξιοποίηση στις τοπικές κοινωνίες τα τμήματα της Χερσαίας Ζώνης Λιμένων που δεν χρησιμοποιούνται για λιμενικές δραστηριότητες. Όπως είπε ήδη ο ΟΛΗ έχει αποφασίσει τα τμήματα που θα παραχωρήσει στο δήμο και μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης θα προχωρήσει στην αποδοχή των χώρων. 

Αναφέρθηκε επίσης στις αναπτυξιακές προοπτικές που δημιουργεί ο νόμος 4504 και στα χρόνια προβλήματα που επιλύει. Όπως είπε, ο νέος νόμος ανοίγει το δρόμο για να αρχίσουν αναπτυξιακές παρεμβάσεις και να ξεδιπλωθούν πλήρως οι αναπτυξιακές δυνατότητες των λιμανιών της Ελλάδας, τα οποία μπορούν να γίνουν,πόλοι ανάπτυξης, καθώς βρίσκονται στη μέση των δρόμων που ενώνουν τη Μέση και την Άπω Ανατολή με τα Βαλκάνια, την Κεντρική και τη Δυτική Ευρώπη. 

«Το 2018 είναι έτος πρόκλησης για την κυβέρνηση, αφού θα πρέπει να ενεργοποιήσει κάθε δυνατή προσπάθεια για να γυρίσει σελίδα η χώρα και να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης, όπως την οραματίζεται η κυβέρνηση, μιας ανάπτυξης δίκαιης και για όλους», δήλωσε και σχολίασε ότι όπως λέει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, «μετά από όλη αυτή την περιπέτεια των μνημονίων και των θυσιών που κάνει ο ελληνικός λαός ήρθε η ώρα να γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες που θα βάλουν τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης, όπως την οραματίζεται η κυβέρνηση, μια ανάπτυξη δίκαιη και για όλους». 

Λαμπρίδης: Αλλάζει το λιμενικό σύστημα

Η ημερίδα είχε στόχο την ενημέρωση όλων των συναρμόδιων φορέων για θέματα λιμενικής πολιτικής, λιμενικών υποδομών και θαλασσίου τουρισμού καθώς και την αποσαφήνιση των διατάξεων του νόμου 4504/2017 και τις τροποποιήσεις που επιφέρει. 

«Το λιμενικό σύστημα αλλάζει και βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Λιμένων Χρήστος Λαμπρίδης, λέγοντας ότι τα δύο λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης ιδιωτικοποιήθηκαν, υπήρξε όμως σημαντική προσπάθεια διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων. 

Υποστήριξε επίσης ότι για τη μεγάλη πλειοψηφία των λιμένων -Λιμενικά και Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία- με το νέο νόμο που ψηφίστηκε δόθηκαν σημαντικά εργαλεία στους Φορείς Διαχείρισης και Εκμετάλλευσης Λιμένος (ΦΔΕΛ) όπως η τακτοποίηση παράνομων λιμενικών εγκαταστάσεων, η πρόβλεψη για άμεση παρέμβαση αποκατάστασης ζημιών που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια χρηστών του λιμένα, η μείωση γραφειοκρατικών διαδικασιών για την έγκριση των έργων και η δυνατότητα πρόσληψης εποχικού προσωπικού. 

πηγή


Πηγή: pancreta