Ψάχνουν λύσεις στα προβλήματα από τα νέα κυκλοφοριακά μέτρα - Ειδήσεις Pancreta

Λύσεις στα προβλήματα που καταγράφηκαν με την πρώτη μέρα εφαρμογής των κυκλοφοριακών αλλαγών στο κέντρο αναζητεί η δημοτική αρχή. Μεταξύ άλλων, εξετάζει τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης και τη χορήγηση δωρεάν καρτών για τη χρήση τους στους μόνιμους κατοίκους πέριξ των οδών Γιαμαλάκη, Αγίου Μηνά και Κυρίλλου Λουκάρεως, που μετατράπηκαν σε διπλής κατεύθυνσης, με αποτέλεσμα να χαθούν δεκάδες θέσεις πάρκινγκ.

Στο μεταξύ, αυτοψία στο εργοτάξιο της οδού Ίδης, όπου συνεχίζεται το έργο της ανάπλασης του λεγόμενου «σταυρού» της πόλης πραγματοποίησε χθες ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από αντιδημάρχους και μέλη της Δημοτικής Αρχής. Ο δήμαρχος περπάτησε στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να διαπιστώσει την πορεία των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, ενώ στην Πλατεία Κορνάρου επιβιβάστηκε σε minibus του Αστικού ΚΤΕΛ και έκανε τη διαδρομή προς το λιμάνι.
Σε δηλώσεις του για τις εργασίες ανάπλασης ο κ. Λαμπρινός επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, που θα αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα του ιστορικού κέντρου της πόλης και τόνισε ότι χρειάζεται η συνεργασία των δημοτών ώστε να προχωρήσει η υλοποίησή του με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.

Μίνι μπας

Την ειδική σήμανση CityBus, τόσο στην πρόσοψή τους όσο και στα σημεία όπου κάνουν στάση, φέρουν τα μίνι μπας που ξεκίνησαν από χθες τα δωρεάν δρομολόγια στο Ηράκλειο, στις δύο νέες γραμμές του αστικού ΚΤΕΛ, την κόκκινη και τη μπλε. Η κόκκινη γραμμή ξεκινά από τον κυκλικό κόμβο που βρίσκεται στην κεντρική πύλη, μέσα στο Λιμάνι του Ηρακλείου. Η μπλε γραμμή ξεκινά από την Παραλιακή λεωφόρο, στο ύψος του Παγκρητίου Σταδίου. Οι πολίτες μπορούν να σταθμεύουν δωρεάν τα οχήματά τους στους χώρους στάθμευσης εντός του λιμανιού και στο Παγκρήτιο από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7 το πρωί ως 11 το βράδυ και τα Σάββατα από τις 8 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα.

Νεκταρία Μανουσουδάκη

πηγή


Πηγή: pancreta