Αναβιώνει το έθιμο της “βαρέλας” στο Ηράκλειο - Ειδήσεις Pancreta

  φωτο αρχείου

Το Ηράκλειο περασμένων δεκαετιών πρόκειται να θυμηθούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Ηρακλείου και φέτος, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, μέσω της παραδοσιακής βαρέλας με τον τροχονόμο, που στήνεται στο Μειντάνι και ρυθμίζει την κυκλοφορία των οχημάτων.

Η βαρέλα αναμένεται να στηθεί από τις 9 το πρωί μέχρι και τη μία μετά το μεσημέρι στο ίδιο σημείο, δηλαδή στη συμβολή της Λεωφόρου Δικαιοσύνης με την οδό 1821 και 25ης Αυγούστου.

Όπως κάθε χρόνο μικροί και μεγάλοι περνούν από το σημείο, προκειμένου να βγάλουν φωτογραφίες δίπλα στη βαρέλα και τον τροχονόμο, ο οποίος έστω και για λίγες ώρες συνεχίζει το έθιμο τόσων χρόνων.

Η Τροχαία Ηρακλείου προχωρεί στην αναβίωση του εθίμου της βαρέλας για να δώσει τη δυνατότητα στους μεγαλύτερους σε ηλικία Ηρακλειώτες να γυρίσουν για λίγο πίσω στο χρόνο, τότε που η ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων γινόταν από τον τροχονόμο και οι νεότεροι να γνωρίσουν το Ηράκλειο μιας άλλης εποχής.

Από τη βαρέλα περνούν ως είθισται, φορείς της πόλης, οι οποίοι χαιρετούν και εύχονται στον τροχονόμο ,ανταλλάσσοντας ευχές και με τους περαστικούς.

πηγή


Πηγή: pancreta