Και νέα παράταση για το αεροδρόμιο Καστελίου - Ειδήσεις Pancreta

Παράταση μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου, έδωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης για την οριστικοποίηση των συμβατικών εγγράφων της σύμβασης παραχώρησης για τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του νέου διεθνούς αεροδρομίου Ηρακλείου στο Καστέλι.

Η παράταση συνδέεται με τη διαδικασία πρόσληψης του ανεξάρτητου μηχανικού, ο οποίος θα παρακολουθεί την πορεία της σύμβασης, μέσω διεθνούς διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί στις 31 Ιανουαρίου.

Τη σύμβαση παραχώρησης του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι θα υπογράψει η κοινοπραξία «Ariadne Airport Group», στην οποία συμμετέχουν η ΤΕΡΝΑ και η ινδική GMR Airports Limited και η οποία κατέθεσε και τη μοναδική προσφορά για το έργο, η οποία ανέρχεται σε 480.000.000 ευρώ.

Με βάση τον σχεδιασμό της, η κοινοπραξία δε σκοπεύει να ζητήσει δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ή άλλους φορείς. Αντίθετα, για τη συμμετοχή του Δημοσίου στο έργο (180 εκατ. ευρώ) έχει ήδη ζητηθεί η συνδρομή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, γεγονός που πιθανολογείται ότι συνδέεται με τις συνεχείς αναβολές ως προς την ολοκλήρωση της διαδικασίας συμβασιοποίησης του έργου.  

πηγή


Πηγή: pancreta