Αλλάζουν τα δεδομένα της πατροκτονίας στο Ηράκλειο - Ειδήσεις Pancreta

Προθεσμία ζήτησε και έλαβε μέχρι την Παρασκευή από την Ανακρίτρια Ηρακλείου Κρήτης ο 34χρονος που στραγγάλισε τον πατέρα του το βράδυ των Χριστουγέννων. Η οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε στην περιοχή της Φορτέτζας όπου νωρίτερα πατέρας και γιος διασκέδαζαν σε καφενείο και κατανάλωσαν αλκοόλ. Αρχικά είχε προκριθεί η εκδοχή του έντονου διαπληκτισμού μεταξύ τους, ωστόσο όπως παραδέχτηκε ο δράστης προκάλεσε ασφυξία στον πατέρα του ενώ κοιμόταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ, μία φράση του πατέρα για κάποιο οικογενειακό ζήτημα ήταν η αφορμή για το έγκλημα. Μάλιστα η συζήτηση έγινε σε κάποιο καφενείο και στη συνέχεια ακολούθησε το έγκλημα. Βάσει των νέων δεδομένων η επίθεση του γιου εναντίον του πατέρα σημειώθηκε αργά το βράδυ, αλλά όχι σε συμπλοκή όπως ισχυρίζεται ο δράστης και την εκδοχή αυτή φέρεται να δίνει το τρίτο άτομο που ήταν μαζί τους. Σύμφωνα με το δελτίο του Alpha που επικαλείται αστυνομικές πηγές, οι ενδείξεις που έχει ο ιατροδικαστής και η αστυνομία από την αυτοψία στο χώρο δείχνουν πως το θύμα δέχθηκε επίθεση την ώρα που κοιμόταν.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως ο πατέρας του πήγε να τον χτυπήσει.

Ο 34χρονος πατροκτόνος είπε στις αρχές «τσακωθήκαμε. Δεν θυμάμαι πώς αρχίσαμε να καβγαδίζουμε. Κάποια στιγμή θυμήθηκα ότι όταν ήμουν μικρός με έδερνε. Τότε σηκώθηκε να με χτυπήσει. Τον έπιασα από το κεφάλι με λαβή και του έκλεισα το στόμα με τα χέρια. Όταν πίνω δεν ξέρω τι κάνω». Μετά τη σύλληψη του δήλωσε μετανιωμένος και απέδωσε το έγκλημα στο γεγονός ότι ήταν μεθυσμένος, καθώς όπως υποστήριξε, όταν πίνει γίνεται βίαιος.

πηγή


Πηγή: pancreta