Εγκρίθηκε η δημιουργία μαρίνας στο Παγκρήτιο Στάδιο - Ειδήσεις Pancreta

  Η μακέτα της νέας μαρίνας | cretalive

Εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση από το Δ.Σ Ηρακλείου, η δημιουργία μαρίνας στη θαλάσσια περιοχή του Παγκρητίου Σταδίου. 

Το σχέδιο παρουσιάστηκε από τον πολιτικό μηχανικό και μελετητή λιμενικών έργων Ευάγγελο Ρομπογιαννάκη ενώ στη συζήτηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας, του Εμποροβιομηχανικού και του Οικονομικού Επιμελητηρίου, του ΤΕΕ/ΤΑΚ, του ΟΑΚ, του Οργανισμού Λιμένος, της ΟΕΒΕΝΗ και του Λιμεναρχείου.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η μαρίνα Ηρακλείου θα καλύπτει μια επιφάνεια περίπου 390.000 τ.μ., κατασκευασμένη στο μεγαλύτερο μέρος της εντός της θαλάσσιας ζώνης, με χερσαίους χώρους οι οποίοι θα προσεγγίζουν τα 190.000 τ.μ. και λιμενολεκάνη με 195.000 τ.μ.. 

Τα βασικά εξωτερικά λιμενικά έργα αποτελούνται από τον προσήνεμο μώλο μήκους 1.370 μέτρων, τον υπήνεμο μώλο μήκους 300 μέτρων, κρηπιδώματα για την παραβολή σκαφών συνολικού μήκους 1.800 μέτρων, κωπηλατοδρόμιο στην εκβολή του Γιόφυρου ποταμού, μήκους περίπου 850 μέτρων, όπου θα εξυπηρετούνται όλες οι ναυταθλητικές δραστηριότητες.

Όσον αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις, προβλέπονται οικοδομικά τετράγωνα συνολικής επιφάνειας 30.000 τ.μ., οι οποίοι περιλαμβάνουν χώρους αναψυχής και πολιτισμού, κτίρια διοίκησης, ξενοδοχειακή μονάδα και καταστήματα.

Οι χώροι πρασίνου φτάνουν του 13.500 τ.μ. , τα θεματικά πάρκα προσεγγίζουν τα 13.500 τ.μ. ενώ οι ελεύθεροι χώροι, μεταξύ των οποίων οι συγκοινωνιακές υποδομές, θα αγγίζουν τις 145.000 τ.μ..

Η δυναμικότητα της μαρίνας, θα προσεγγίζει τα 1.000 σκάφη διαφόρων ειδών και οι θέσεις στάθμευσης για τους επισκέπτες θα υπερβαίνει τις 1.500 θέσεις ενώ γα την οδική σύνδεση του λιμένα, προβλέπεται νέα πεζογέφυρα μήκους 180 μέτρων. 

 


Πηγή: efsyn.gr