Διαπαραταξιακή διοίκηση, χωρίς τη ΝΔ, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου - Ειδήσεις Pancreta

Στη συγκρότηση διαπαραταξιακής διοίκησης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου προχώρησαν οι τρεις από τους πέντε επικεφαλής παρατάξεων, καθώς στις εκλογές κανένας συνδυασμός δεν κατάφερε να κερδίσει το 50% των ψήφων. Πρόεδρος επενεξελέγη ο Μανώλης Αλιφιεράκης, ωστόσο σε δύο χρόνια θα παραδώσει στον Μανόλη Σφυρή.

Οι επικεφαλής των τριών παρατάξεων παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου ενώ εξέδωσαν και κοινή ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται:

Ύστερα από την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων και την κατανομή των εδρών στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου οι επικεφαλής τριών παρατάξεων

κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, επικεφαλής «Μπροστά για το Επιμελητήριο»
κ. Μανώλης Σφυρής, επικεφαλής «Σύγχρονο Ανεξάρτητο Επιμελητήριο»
κ. Γιώργος Φασουλάκης, επικεφαλής «Αυτόφωτο Επιμελητήριο»

Αφού συναντήθηκαν συμφώνησαν να προχωρήσουν στη διαπαραταξιακή συγκρότηση του νέου ΔΣ στο οποίο για πρόεδρος προτείνεται να εκλεγεί μετά από τη στήριξη των δύο παρατάξεων των κ. Σφυρή και κ. Φασουλάκη και ύστερα από ομόφωνη απόφαση της παράταξης «Μπροστά για το Επιμελητήριο» ο κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, με τον κύριο Μανώλη Σφυρή να προτείνεται για Γραμματέας και τον κ. Γιώργο Φασουλάκη για τη θέση του οικονομικού επόπτη.

Μετά από δύο χρόνια, μάλιστα, τη θέση του Προέδρου θα αναλάβει ο κ. Μανώλης Σφυρής.

Στο Δ.Σ του ΚΕΚ τεχνικών σχολών του Επιμελητηρίου θα συμμετέχουν οι 2 εκλεγμένοι σύμβουλοι των συνδυασμών «Σύγχρονο Ανεξάρτητο Επιμελητήριο» και «Αυτόφωτο Επιμελητήριο» κ. Βασίλης Μαραθιανός και Ευάγγελος Τσαγκαράκης αντίστοιχα.

Στην κοινή δήλωσή τους επισημαίνουν επίσης

Στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ανοίγει μια νέα σελίδα. Μέσα από ένα πολιτικό πλαίσιο συνεργασίας θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να υπηρετήσουμε με διαφάνεια συλλογικότητα κι επιμονή τα χιλιάδες μέλη του Επιμελητηρίου μας.

Στις τριήμερες εκλογές (2,3 και 4 Δεκεμβρίου) ο κ. Αλιφιεράκης εξέλεξε 14 συμβούλους, ο Σφυρής 2 και ο κ. Φασουλάκης,επίσης 2. Ο κ. Μελισσείδης, που στηρίχθηκε εμμέσως από την τοπική ΝΔ και τον γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη, έχει εκλέξει 13 έδρες, ενώ εκ του νόμου ο ίδιος καταλαμβάνει πλέον τη θέση του Β' αντιπροέδρου.

πηγή


Πηγή: pancreta