Πλημμύρες και ζημιές από την κακοκαιρία στα Χανιά - Ειδήσεις Pancreta

Με σφοδρότητα πλήττεται ο νομός Χανίων από την κακοκαιρία τις τελευταίες ώρες.

Από το πρωί της Πέμπτης λόγω της έντονης βροχής σημειώνονται πλημμύρες τόσο σε κατοικημένες περιοχές όσο και στο οδικό δίκτυο. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Πλατανιά με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Μαλανδράκη, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται ΕΜΑΚ και Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάζονται στις περιοχές δυτικά των Χανίων και συγκεκριμένα της Αγίας Μαρίνας, του Πλατανιά και του Μάλεμε, όπου χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για απάντληση υδάτων από σπίτια και ξενοδοχεία.

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η αντιπεριφέρεια Χανίων με ανακοίνωσή της, ενημερώνοντας και για μεγάλες ζημιές που έχουν προκληθεί στο οδικό δίκτυο.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που πλήττουν το Νομό από το πρωί σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017, επικίνδυνα φαινόμενα πλημμυρών και κατολισθήσεων (χώματα και πέτρες) σημειώθηκαν στους οδικούς άξονες του Νομού Χανίων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, συνοδευόμενος από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, μετέβη στα σημεία που πλήττονται από την κακοκαιρία.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν πλήξει τη Νέα Εθνική Οδό Χανίων-Ρεθύμνης, όπως και όλη την περιοχή από το Βαμβακόπουλο έως τον Ταυρωνίτη. Πλημμύρες και κατολισθήσεις καθιστούν επίσης επικίνδυνη για κυκλοφορία όλη την περιοχή από το Πανόραμα έως το Κολυμπάρι.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να ΜΗΝ κυκλοφορούν σ’αυτές τις περιοχές, και όσοι οδηγοί μετακινούνται ήδη σ’ αυτές, να το κάνουν με πολύ μεγάλη προσοχή και πολύ χαμηλή ταχύτητα, μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσης από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

πηγή


Πηγή: pancreta