Απέχουν και στην Κρήτη οι δικηγόροι για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου - Ειδήσεις Pancreta

  φωτο αρχείου

Αποχή από τα καθήκοντά τους, εις ένδειξη πένθους για την δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αποφάσισαν τα μέλη των Δικηγορικών Συλλόγων Ρεθύμνου και Ηρακλείου.

Ο δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, δολοφονήθηκε την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου από αγνώστους, στο γραφείο του, στη Νεάπολη Αθήνας. 

Η αποχή των δικηγόρων θα γίνει την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Μουνδριανάκης καταδίκασε τη βία, η οποία ασκείται στους δικηγόρους και τόνισε: «ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου, ανακοινώνει την αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, ως ελάχιστη ένδειξη πένθους για την αποτρόπαια δολοφονία του συναδέλφου μας Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και ως αντίδραση κατά της τυφλής βίας στους ασκούντες το Δικηγορικό Λειτούργημα».

Στη σχετική ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, αναφέρεται:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου που συνήλθε εκτάκτως την Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017, αποφάσισε ομόφωνα την αποχή των συναδέλφων Ηρακλείου από τα καθήκοντά τους, την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 ύστερα από την αποτρόπαιη δολοφονία του συναδέλφου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, δικηγόρου Αθηνών, ως ελάχιστη ένδειξη πένθους.

πηγή


Πηγή: pancreta