Έγκλημα πάθους και απληστίας στην Κρήτη… Τα λάθη και οι μαρτυρίες - Ειδήσεις Pancreta

Αν και εν ενεργεία αστυνομικός στη Βουλγαρία, ο δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας του γιατρού στη Σητεία, έκανε σημαντικά «λάθη», ικανά να τον προδώσουν σε πρώτο κιόλας χρόνο.

Το μεγαλύτερο «λάθος» του ήταν να στήσει την ενέδρα θανάτου σε περιοχή κυνηγιού, με αποτέλεσμα να παρακολουθήσει την σκηνή της δολοφονίας ένας 73χρονος κυνηγός.

Όσα μάλιστα με σαφήνεια περιγράφει ο μάρτυρας φωτίζουν όλη τη σκηνή. «Ήμουν για κυνήγι μαζί με δύο άλλα άτομα, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το σημείο που έγινε η δολοφονία. Ακούσαμε τον πρώτο πυροβολισμό και αμέσως σταματήσαμε ότι κάναμε για να δούμε τι συμβαίνει. Μετά τον πρώτο πυροβολισμό ακούσαμε έναν θόρυβο, σαν χτύπημα αυτοκινήτου. Είδαμε τον καρδιολόγο να βγαίνει από το αυτοκίνητό του και να φωνάζει «ρε παιδιά, ρε παιδιά». Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά, ακούσαμε και τον δεύτερο πυροβολισμό και αμέσως τον τρίτο. Τον πυροβόλησε πισώπλατα ενώ ήταν κρυμμένος πίσω από θάμνο. Με το που είδαμε όλα αυτά, ένας που ήταν μαζί μας, έβγαλε τη σφυρίχτρα του και άρχισε να σφυρίζει στον δράστη. Ο 37χρονος μόλις σκότωσε τον γιατρό, διέφυγε με τα πόδια μέσα από τα λιόφυτα και τον χάσαμε. Εγώ ενημέρωσα αμέσως την ασφάλεια και τους είπα ότι κάποιος σκότωσε έναν άνθρωπο και ότι διέφυγε με ένα άσπρο αυτοκίνητο. Λίγο μετά οι αστυνομικοί, τον εντόπισαν και τον μπλόκαραν στο Κουτσουνάρι. Μετά, ήρθαν άλλοι και τους υπέδειξα το σημείο από το οποίο διέφυγε και οι αστυνομικοί ψάχνοντας, βρήκαν την καραμπίνα την οποία χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τον γιατρό αλλά και μια τσάντα. Υποθέτω ότι στην προσπάθειά του να φύγει, πέταξε από πάνω του ότι μπορούσε. Από ό,τι θυμάμαι βρήκαν και τα παπούτσια του», περιγράφει ο κυνηγός που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας στο ekriti.gr.

Ο 37χρονος Βούλγαρος προσήχθη στην Αστυνομία και μετά από την πολύωρη κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς, «έσπασε» και ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του, καθώς πέραν της μαρτυρίας του κυνηγού, δεύτερο μεγάλο λάθος του ήταν να παρατήσει την κυνηγετική καραμπίνα σε κοντινό σημείο με τα αποτυπώματά του πάνω της.

Το ίδιο βράδυ, συνελήφθη και η 38χρονη σύζυγος του γιατρού καθώς σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. κατηγορείται για ηθική συνέργεια στην δολοφονία.

Έγκλημα πάθους και απληστίας

Ο δολοφόνος πυροβόλησε τον 62χρονο τρεις φορές στο σώμα και του έριξε χαριστική βολή στο κεφάλι, έτσι ο τρόπος που έδρασε φανερώνουν το μένος εναντίον του θύματός του.

Ο δράστης, χωρισμένος με ένα παιδί, φέρεται να διατηρούσε αρκετά χρόνια ερωτική σχέση με την επίσης βουλγαρικής καταγωγής σύζυγο του άτυχου καρδιολόγου.

Η παράνομη σχέση των δύο Βούλγαρων εραστών χρονολογείται από παλιά, ενώ ο 37χρονος ήρθε στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία αποκλειστικά γι΄αυτόν τον σκοπό. Να σχεδιάσει και να δολοφονήσει τον 62χρονο γιατρό.

Ο καρδιολόγος είχε υποψιαστεί την σχέση της συζύγου του με τον συμπατριώτη της, που ταξίδευε συχνά στην Κρήτη και φαίνεται ότι είχε αρχίσει να αμφιβάλλει ακόμη και για το αν ήταν εκείνος ο πατέρας του 3χρονου γιου τους ή ο 37χρονος αστυνομικός.

Οι καβγάδες στο ζευγάρι έγιναν έτσι συχνοί και η Βουλγάρα σύζυγος φοβήθηκε μήπως την χώριζε, αν ζητούσε να γίνει τεστ DNA στο παιδί και αποδεικνυόταν ότι ήταν του παράνομου εραστή της. Έτσι, θα έχανε οριστικά και τη μεγάλη περιουσία του Χριστόδουλου Καλαντζάκη.

Κατά πληροφορίες, οι δύο Βούλγαροι εραστές είπαν στις καταθέσεις τους ότι το θύμα είχε σημαντική περιουσία και είχαν σκοπό να «βάλουν χέρι» και στα χρήματά του -σε περίπτωση, φυσικά, που δεν θα γίνονταν αντιληπτοί.

Όπως αποκαλύφθηκε στην προανάκριση, το στυγερό έγκλημα στην περιοχή Πιλαλήματα Σητείας ήταν προμελετημένο εδώ και τουλάχιστον μια εβδομάδα. Τότε αποφασίστηκε να έρθει στην Κρήτη ο 37χρονος αλλοδαπός, για να του δείξει η ερωμένη του το δρομολόγιο που ακολουθούσε κάθε Σαββατοκύριακο ο καρδιολόγος, πηγαίνοντας στον Μακρύ Γιαλό, για να εξετάσει ασθενείς του.

«Φεύγει τώρα. Είναι μόνος του στο αυτοκίνητο». Αυτό ήταν, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, το τελευταίο SMS που έστειλε η 38χρονη Βουλγάρα σύζυγος του 62χρονου γιατρού, Χριστόδουλου Καλαντζάκη, στον 37χρονο ομοεθνή εραστή της, λίγη ώρα πριν ο τελευταίος φέρει εις πέρας το σατανικό σχέδιό τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το σπίτι που ζούσε ο γιατρός με την Βουλγάρα σύζυγό του, βρήκαν το κινητό τηλέφωνο της 38χρονης, η οποία δεν είχε προλάβει να σβήσει τα ενοχοποιητικά μηνύματα. 

Σήμερα οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου στο Δικαστικό Μέγαρο στη Νεάπολη με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Και οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν 48ωρη προθεσμία έως ότου οριστεί από το δικαστήριο δικηγόρος που θα τους εκπροσωπήσει. Σε βάρος του 37χρονου αστυνομικού ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ για η σύζυγος του καρδιολόγου διώκεται για απλή συνέργεια. 

πηγή


Πηγή: pancreta