Ξεπέρασαν τις 17 ώρες οι απολογίες για την απαγωγή Λεμπιδάκη - Προφυλακιστέοι και οι επτά - Ειδήσεις Pancreta

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας διαδικασίας των απολογιών τους, οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, στην Κρήτη.

πηγή

Περισσότερες από 17 ώρες κρατούν οι απολογίες των επτά κατηγορουμένων για την απαγωγή Λεμπιδάκη, ενώ διάχυτη είναι η αίσθηση ότι οι εγκέφαλοι της απαγωγής δεν βρίσκονται ακόμα στα χέρια των αρχών.  Οι επτά μεταφέρθηκαν στις 9 το πρωί του Σαββάτου στα δικαστήρια Ηρακλείου και έως τις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής δεν είχαν ολοκληρωθεί οι απολογίες τους.

Τουλάχιστον δύο από τους κατηγορούμενους υποστήριξαν πως απειλείται η ζωή τους και δεν μπορούν να αποκαλύψουν τους «εγκέφαλους» της απαγωγής ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και δύο δικηγόροι οι οποίοι σε δηλώσεις τους ανέφεραν πως δεν έχουν συλληφθεί οι αρχικοί αυτουργοί της απαγωγής.

Συγκεκριμένα ο δικηγόρος Χρ. Περράκης που έχει αναλάβει δύο εκ των κατηγορουμένων δήλωσε: «Αυτοί που οργάνωσαν, σχεδίασαν και εξετέλεσαν την απαγωγή δεν βρίσκονται στο δικαστικό μέγαρο». Με τη δήλωση αυτή συντάχθηκε ερωτώμενος και ο δικηγόρος ενός τρίτου κατηγορουμένου Θωμάς Λεχωβίτης.

Αναλυτικά οι κατηγορούμενοι:

Ε.Κ. (43 ετών) - Ιδιοκτήτης της μάντρας που χρησιμοποιήθηκε ως τελευταίο κρησφύγετο  

Β.Γ. (40 ετών) - Με καταγωγή από την Ελλάδα και τη FYROM, φύλακας στο τελευταίο κρησφύγετο

Ε.Π. (44 ετών) - Ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στο Ρέθυμνο

Ε.Γ. (22 ετών) - Κτηνοτρόφος από τα Χανιά. Είχε φυλακιστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος υποψήφιας της ΝΔ, στις βουλευτικές εκλογές του 2015.

Σ.Π. (46 ετών) - Κτηνοτρόφος από τα Σφακιά

Χ.Π. (60 ετών) - Κτηματομεσίτης από το Ρέθυμνο, μέλος του τοπικού συλλόγου κατά των πλειστηριασμών

Ε.Σ. (45 ετών) - Ξυλουργός από το Ρέθυμνο, μέλος του τοπικού συλλόγου κατά των πλειστηριασμών 

πηγή


Πηγή: pancreta