Ιεράπετρα: Κάτοικοι ζητούν την απομάκρυνση κεραιών από ταράτσες - Ειδήσεις Pancreta

  φωτο αρχείου

Την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από ταράτσες οικοδομών σε κεντρικό σημείο της πόλης, ζητούν οι κάτοικοι της Ιεράπετρας.

Σύμφωνα με τους κατοίκους και την καταγγελία στο «ΗΧΩNEWS», οι τρεις κεραίες βρίσκονται δίπλα- δίπλα η μία με την άλλη και ακριβώς δίπλα από την παιδική χαρά και το πάρκο του λιμανιού.

keraies-taratsa Εικόνα από τις εν λόγω κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην Ιεράπετρα | hxonews
 

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για προσβολή σε ακτινοβολίες υψηλών συχνοτήτων, σε κατοικημένο σημείο και με πολλά παιδιά στην εμβέλειά τους.

Το μέγεθος της κεραίας που τοποθετήθηκε στην κορυφή του κτιρίου, τράβηξε την προσοχή και προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων, οι οποίοι ξεσηκώθηκαν και ξεκίνησαν μία διαδικασία συλλογής υπογραφών για την απομάκρυνσή τους. 

Μάλιστα οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι δεν γνωρίζουν το κατά πόσο οι κεραίες αυτές είναι νόμιμες, από τη στιγμή κατά την οποία βρίσκονται σε ελάχιστη απόσταση από παιδική χαρά.

Επίσης επισημαίνουν ότι η αρμόδια Εθνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας δεν έχει αναρτήσει κάποια επίσημη μέτρηση στην Ιστοσελίδα για την παλαιότερη κεραία, ενώ για την νέα κεραία δεν υπάρχει ούτε μία επίσημη μέτρηση μέχρι και τις 2 Σεπτεμβρίου, παρότι λειτουργεί ήδη εδώ και βδομάδες.

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν την άμεση ενημέρωση των δημοτικών και αρμόδιων αρχών, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειας για την απομάκρυνση των κεραιών από την περιοχή.

Φωτογραφίες από την ιστοσελίδα της ΕΕΑΕ, τις οποίες απέστειλαν στο «ΗΧΩNEWS» κάτοικοι της Ιεράπετρας.

Με πληροφορίες από το «ΗΧΩNEWS»

 

πηγή


Πηγή: pancreta