Ο Α. Ξανθός θα παρουσιάσει τις μεταρρυθμίσεις στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη - Ειδήσεις Pancreta

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, θα βρεθούν στο επίκεντρο ημερίδας που διοργανώνει η η 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης, το Σάββατο 8 Ιουλίου, στο Ξενοδοχείο AQUILA ATLANTIS (Υγείας 2, Ηράκλειο), στην αίθουσα «ΜΙΝΩΣ II», με ώρα έναρξης 9:30.

Στην ημερίδα με θέμα: «Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στις πόλεις. Τοπικές Μονάδες Υγείας – Από το Όραμα στην Υλοποίηση», στρατηγική της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας, κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο Αν. Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός.

Επιπλέον, επαγγελματίες υγείας από διαφορετικούς επιστημονικούς τομείς θα αναπτύξουν τη δική τους προσέγγιση και ρόλο στην Ομάδα Υγείας, ενώ θα δοθεί βήμα για τοποθετήσεις θεσμικών φορέων και εκπροσώπων ασθενών.

Σκοπός της ημερίδας είναι να προσεγγίσει και να παρουσιάσει τις δράσεις για τη μεταρρύθμιση της Π.Φ.Υ., που έχει αναλάβει το Υπουργείο Υγείας και ειδικότερα την ανάπτυξη των Τοπικών Μονάδων Υγείας ως μέσο για την παροχή δημόσιων υπηρεσιών υγείας σε αστικές περιοχές, αλλά και τη συγκρότηση Ομάδων Υγείας, μέσα από τη λειτουργία των οποίων αναδεικνύεται και ενισχύεται ο ρόλος των επαγγελματιών υγείας και της διεπιστημονικής προσέγγισης.

Κατερίνα Πολύζου

πηγή


Πηγή: pancreta