Απαγορεύεται και το ηλεκτρονικό τσιγάρο στους δημόσιους χώρους - Ειδήσεις Pancreta

Με την ευρεία συναίνεση της Βουλής ψηφίστηκε το νομοσχέδιο με το οποίο απαγορεύεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο στους δημόσιους χώρους.

Επιπλέον τίθενται αυστηρές προϋποθέσεις κυκλοφορίας των νέων καπνικών προϊόντων καθώς όλα τα κόμματα συμφώνησαν στην ανάγκη να ενσωματωθεί στο εθνικό δίκαιο η ευρωπαϊκή οδηγία που θέτει προδιαγραφές για την εμπορία και διάθεσή τους. 

Αναφορικά με την απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου στους δημόσιους χώρους πάντως σημειώθηκαν διαφοροποιήσεις. 

Τα κόμματα στηλίτευσαν και την μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός είπε πως υπάρχει ένα καθεστώς ασυδοσίας, παρανομίας και ανυπαρξίας ελέγχου που χρειάζεται συστράτευση για να ανατραπεί. 

Δέχθηκε ωστόσο πυρά από την Αντιπολίτευση για την ανοχή του - όπως τον κατηγόρησαν - στην συμπεριφορά του αναπληρωτή υπουργού Παύλο Πολάκη να καπνίζει δημοσίως.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, κατήγγειλε πως σε κανένα χώρο εντός της Βουλής δεν γίνεται σεβαστή η απόφαση για απαγόρευση του καπνίσματος και σημείωσε ότι η ίδια δεινοπάθησε όταν ήταν έγκυος. 

«Τί αξία έχουν όλα αυτά όταν ο υπουργός καπνίζει στην αίθουσα συσκέψεων του Υπουργείου Υγείας» είπε αναφερόμενη στον κ. Πολάκη. 

«Έχετε στέλεχος του υπουργείου που σας προσβάλει προσωπικά, οποιοσδήποτε άλλος υπουργός Υγείας θα είχε απολύσει τον υφιστάμενό του και αν δεν είχε την στήριξη του Πρωθυπουργού θα είχε παραιτηθεί» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος. 

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου από την Δημοκρατική Συμπαράταξη μίλησε για τους πολιτικούς αρχηγούς που κάπνιζαν στην σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Αν θέλουμε ο αντικαπνιστικός νόμος να εφαρμοστεί ξεκινήστε από το δικό σας γραφείο» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς.

tvxs.gr


Πηγή: pancreta