Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις με την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου στις Άνω Ασίτες - Ειδήσεις Pancreta

Δράση προληπτικής ιατρικής στην Κοινότητα των Ασιτών με την επίσκεψη της κινητής μονάδας του Μαστογράφου για δωρεάν εξετάσεις, διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου (Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας)  υπό το συντονισμό και την οργάνωση του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής – Καινοτόμων Δράσεων – Δημόσιας Υγείας & Ισότητας των Φύλων, σε συνεργασία με το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρεια Κρήτης (Π.Κ.) και τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Εποπτεύοντα στον τομέα Υγείας και Κινητών Μονάδων Γιώργο Πιτσούλη. 

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της συγκεκριμένης δράσης η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Περιφέρειας θα βρίσκεται στις Άνω Ασίτες  (έξω από το κτίριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άνω Ασιτών), την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024 από τις 09.00 το πρωί έως τις 12.00).

Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με την Κοινότητα Άνω Ασιτών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο και το Γραφείο Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων με έδρα τον Άγιο Μύρωνα (τμήμα ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Ν. Αλικαρνασσού) που υποστηρίζει την υλοποίηση της δράσης. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 2810 861495.

Πληροφορίες για την εξέταση - μαστογραφία

  • Η προληπτική εξέταση – μαστογραφία απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας 40-75 ετών (κατά προτεραιότητα: γυναίκες που έως τώρα δεν έχουν υποβληθεί ποτέ σε μαστογραφικό έλεγχο όπως και οι ανασφάλιστες γυναίκες)
  • Αποκλείονται οι γυναίκες: α) που έχουν κάνει ολική μαστεκτομή, β) μαστεκτομή πριν την πάροδο δέκα ετών, γ) γυναίκες που έχουν ελεγχθεί με μαστογραφία σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους. Να μην έχουν ιστορικό  βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό.

Σημείωση: Οι γυναίκες που θα συμμετέχουν στην εξέταση είναι απαραίτητο, εφόσον έχουν προηγούμενες εξετάσεις που αφορούν το μαστό, να τις κρατούν μαζί τους.


Πηγή: pancreta.gr