Το πληκτρολόγιο του υπολογιστή μας είναι πιο βρώμικο από την… τουαλέτα - Ειδήσεις Pancreta

Το πληκτρολόγιό μας, όπως και το ποντίκι, συγκρατούν πάνω τους ό,τι έχει περάσει από το χέρι μας.

Σε ένα τεστ που έκανε βρετανικό περιοδικό τεχνολογίας σε ένα γραφείο με υπολογιστές, τα περισσότερα πληκτρολόγια βρέθηκαν να έχουν 150 φορές παραπάνω από το επιτρεπτό επίπεδο βακτηρίων και πάνω από 200 είδη μικροβίων κάτι που σημαίνει ότι το πληκτρολόγιό μας είναι πέντε φορές πιο βρώμικο από τη λεκάνη της τουαλέτας μας.

Είναι γνωστό ότι οι ιοί της γρίπης και του κρυολογήματος υπάρχουν στο 46% των πληκτρολογίων αλλά και των «ποντικιών» του υπολογιστή, όμως, πρόσφατα ερευνητές στη Μ. Βρετανία, διαπίστωσαν ότι τα πληκτρολόγια των υπολογιστών είναι και εστίες μετάδοσης ιογενούς γαστρεντερίτιδας. Αυτό μπορεί να συμβεί εξαιτίας της κακής συνήθειας να τρώμε πάνω από τον υπολογιστή.

Κι όσο για την καθαριότητα, οι ερευνητές εκτιμούν ότι μόλις το 10% των εργαζομένων ίσως και λιγότεροι καθαρίζουν τακτικά το πληκτρολόγιό τους. Και βέβαια όταν μιλάμε για καθαριότητα, δεν εννοούμε μόνο την αφαίρεση της ορατής σκόνης, αλλά το σύνολο των μέτρων που θα περιορίσει την παρουσία και τη μετάδοση των μικροβίων.

Η λύση; Να απολυμαίνουμε τακτικά το πληκτρολόγιο και το ποντίκι , και να τα αντικαθιστάμε ανά εξάμηνο περίπου, για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Πηγή: yolife.gr


Πηγή: koutipandoras.gr