Μαθήματα που σώζουν ζωές στο τρίτο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών που οργάνωσε η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού - Ειδήσεις Pancreta

Μαθήματα ζωής που μπορεί να σώσουν ανθρώπους, έλαβαν όσοι παρακολούθησαν το τρίτο κατά σειρά σεμινάριο  Πρώτων βοηθειών που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού στο πλαίσιο της δράσης: «ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟ».

Οι συμμετέχοντες έδειξαν εξαιρετικό ενδιαφέρον για τις οδηγίες που έδωσε ο γιατρός Αποκατάστασης και Καθηγητής του 4ου ΕΠΑΛ Λάζαρος Βακιρτζιάν και οι μαθητές του  Μαριάννα Λαβανίτσα, Μαρία Καρακωνσταντή και Αναστασία Φουντουλάκη.

Το σεμινάριο περιελάμβανε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση για : Απόφραξη αεροφόρων σε βρέφος, παιδί, ενήλικα, θέση ανάνηψης σε περίπτωση λιποθυμίας, ΚΑΡΠΑ σε βρέφος, παιδί, ενήλικα, χρήση απινιδωτή, καθώς και όλο το φάσμα των άμεσων ενεργειών που απαιτούνται, ώστε κάποιος να μπορεί να ανταποκριθεί  παρέχοντας τις πολύτιμες Πρώτες Βοήθειες όποτε χρειαστούν.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23/3/2024 στα γραφεία της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού (Μινωταύρου &Κυδωνίας 19) και θα επαναλαμβάνεται  μία φορά κάθε μήνα για το επόμενο χρονικό διάστημα.     


Πηγή: pancreta.gr