Οι ΗΠΑ ενέκριναν για επείγουσα χρήση το χάπι της Pfizer - Ειδήσεις Pancreta

Έγκριση για επείγουσα χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες έλαβε από τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές το χάπι της Pfizer κατά του κορονοϊού.

Η εταιρεία δήλωσε έτοιμη να ξεκινήσει άμεσα τη διανομή του φαρμάκου στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FDA, οι πολίτες θα μπορούν να λαμβάνουν τη θεραπεία από το σπίτι τους, για να γλιτώσουν τα σοβαρά συμπτώματα.

Τα δεδομένα από την κλινική δοκιμή της Pfizer έδειξαν ότι το αντιιικό σχήμα δύο φαρμάκων που προτείνεται ήταν κατά 90% αποτελεσματικό όσον αφορά την πρόληψη νοσηλείας και θανάτου σε ασθενείς που αντιμετώπιζαν υψηλό κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρή νόσο.

Τα πρόσφατα εργαστηριακά δεδομένα υποδηλώνουν ότι το φάρμακο διατηρεί την αποτελεσματικότητά του και απέναντι στην Όμικρον.

Η FDA ενέκρινε το σκεύασμα, που λαμβάνεται από το στόμα, για τη θεραπεία ενηλίκων ασθενών υψηλού κινδύνου και παιδιατρικών ασθενών ηλικίας τουλάχιστον 12 ετών, εκτός νοσοκομείου.

Η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει αμέσως τις παραδόσεις στις ΗΠΑ και να αυξήσει την πρόβλεψη παραγωγής στα 120 εκατομμύρια θεραπευτικά σχήματα, από 80 εκατομμύρια, εντός του 2022.


Πηγή: pancreta.gr