Αυτά είναι τα εμβόλια της τρίτης δόσης ανάλογα με αυτό που αρχικά κάνατε - Ειδήσεις Pancreta
φωτο αρχείου
 
Ποιο εμβόλιο πρέπει να κάνουμε στην τρίτη δόση, ανάλογα με αυτά που κάναμε πριν; Τις απαντήσεις έδωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Με ποια εμβόλια για το νέο κορονοϊό πρέπει κάνουν την τρίτη δόση («αναμνηστική») οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες, ανάλογα με αυτά που έκαναν στις πρώτες δύο δόσεις (ή τη μία, με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson) εξήγησε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Αναλυτικά, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας διευκρίνισε:

Όσοι πολίτες 18 και άνω έχουν εμβολιαστεί με Pfizer, Moderna και AstraZeneca θα πρέπει να κάνουν την αναμνηστική δόση έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης.

Η αναμνηστική δόση σε αυτές τις τρεις κατηγορίες των εμβολίων γίνεται με εμβόλια Pfizer ή Moderna (είναι η μισή δόση της Moderna) και η πλατφόρμα -μετά τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών- θα ανοίγει στους πεντέμισι μήνες.

Για αυτούς που έκαναν το εμβόλιο της Johnson & Johnson, η αναμνηστική δόση θα πρέπει να γίνεται στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους και θα μπορεί να γίνεται με τα εμβόλια Pfizer, Moderna (μισή δόση) ή το εμβόλιο Johnson & Johnson.

Όσον αφορά στους ανοσοκατεσταλμένους, η αναμνηστική δόση θα πρέπει να γίνεται έναν μήνα μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Αναλυτικά όσα είπε:


Πηγή: ieidiseis.gr