Κρήτη: «Χτυπάει» τα νοσοκομεία ο κορονοϊός, σε καραντίνα γιατροί και νοσηλευτές - Ειδήσεις Pancreta
Σε προληπτική καραντίνα βρίσκονται γιατροί και νοσηλευτές του ΠΑΓΝΗ, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με ασθενή, ο οποίος αποδείχθηκε εκ των υστέρων, θετικός στον κορονοϊό - Σε καραντίνα τέσσερις καθαρίστριες του νοσοκομείου Ρεθύμνου, στο οποίο βρέθηκε θετική και μία ειδικευόμενη γιατρός της Παιδιατρικής Κλινικής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες,πρόκειται για δύο γιατρούς και οκτώ νοσηλευτές που εργάζονται στο ΠΑΓΝΗ καθώς ήρθαν σε επαφή με ασθενή που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, τονίζει ότι ακολουθήθηκε απαρέγκλιτα το πρωτόκολλο ενώ συγκεκριμένοι γιατροί και νοσηλευτές είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό και πρόκειται να υποβληθούν σε τεστ για κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται πως θετικό κρούσμα βρέθηκε και στον παιδικό σταθμό του ΠΑΓΝΗ ενώ λίγες μέρες νωρίτερα θετικός βρέθηκε ένας γιατρός κι ένας τραυματιοφορέας.

Κρούσματα και στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Θετική στον κορονοϊό επιβεβαιώθηκε ειδικευόμενη γιατρός της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Σύμφωνα με πληροφορίες των «Ρεθεμνιώτικων Νέων», η γιατρός τέθηκε άμεσα σε καραντίνα ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών της.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, σε κατ'οίκον καραντίνα τέθηκαν και τέσσερις καθαρίστριες του Νοσοκομείου, οι οποίες είχαν επαφή με εργαζόμενη της καθαριότητας που βρέθηκε θετική στον ιό.

Οι συγκεκριμένες καθαρίστριες τέθηκαν προληπτικά σε καραντίνα και υποβλήθηκαν σε τεστ ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνουν τεστ και σε άλλους εργαζόμενους.


Πηγή: efsyn.gr