Έρωτας ή Εμμονή; Σχέσεις από το Διαδίκτυο - Ειδήσεις Pancreta

«Είμαι ερωτευμένη με ένα άτομο που τυχαία συνάντησα σε ένα chatroom  του διαδικτύου. Δεν τον έχω δει και ίσως να είναι αυτός που ονειρεύτηκα. Φαίνεται απίστευτο αλλά ταιριάζουμε τόσο πολύ!. Στο Διαδίκτυο μπορώ να είμαι αυτή που πάντα ήθελα να είμαι. Δεν ντρέπομαι, μπορώ ελεύθερα να εκφράσω και τις πιο ακραίες επιθυμίες και φαντασιώσεις  μου».

Τι κάνει αλήθεια τόσους ανθρώπους να «καρφώνονται» μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή τους ψάχνοντας για επικοινωνία η σχέση; Ποια είναι η αιτία; Η Μοναξιά, η δυσκολία να βρουν σύντροφο, η δειλία, η αυτουποτίμηση; Φωτογραφίες και λέξεις που κυριαρχούν και όπως λένε μερικοί δίνουν πολύ δυνατά συναισθήματα αγάπης, ζεστασιάς, τρυφερότητας. Εξάρουν την φαντασία και η σχέση αρχίζει ανάποδα, γιατί συσχετιζόμαστε με τον «Άλλον» πριν ακόμα τον/την  γνωρίσουμε.

Αρκετοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι συναντήσεις αυτές είναι πιο αυθεντικές γιατί δεν βασίζονται στην φυσική προτίμηση και έλξη αλλά στο ίδιο το άτομο, άρα σε σταθερές βάσεις. Υπάρχει βέβαια και η άλλη πλευρά …….

Ο Κύριος Τέλειος και η Ιδανική Γυναίκα. Και η μέρα της συνάντησης φτάνει και τότε όλα μπορεί να είναι διαφορετικά από αυτά που πιστέψαμε. Πως να εξηγήσει κανείς τόσα ψέματα και  απογοήτευση;

Ο Τ είναι ένας άντρας γύρω στα 40, εμφανίσιμος, με πολύ καλή μόρφωση και επάγγελμα. Ήρθε να με δει για τα προβλήματα που παρουσίαζε η σχέση του με μια κοπέλα που «γνώρισε» στο διαδίκτυο.

Ο Τ την ερωτεύτηκε από την πρώτη στιγμή που είδε την φωτογραφία της , μου το είπε και με διαβεβαίωσε. Δεν σήκωνε αντίρρηση πάνω σε αυτό το ζήτημα.

– Από την Φωτογραφία;

-Ναι από την φωτογραφία αλλά και από αυτά που αναρτούσε, ήταν ευαίσθητη κοπέλα και ρομαντική.

-Συναντηθήκατε; τον ρώτησα

-Δεν έχουμε συναντηθεί με τον συμβατικό τρόπο, αν εννοείς αυτό, ποτέ. Μόνο μέσα από μηνύματα στο διαδίκτυο. Αλλά πώς να στο εξηγήσω, ένιωθα σαν να την γνώριζα χρόνια, ήταν το κορίτσι μου, η Γυναίκα μου της  ζωής μου, ο έρωτας μου. Για αυτήν ζούσα. Της έγραφα τα πάντα. Πως περνούσε η μέρα μου, ποιον συνάντησα, τα συναισθήματα μου, πόσο την αγαπούσα και ήθελα να την δω.

-Και αυτή πως αντιδρούσε;

– Ήταν ντροπαλή, δεν απαντούσε. Κάποιες φορές μου είπε ότι δεν μπορούσε να βγει και ότι είχε σχέση και να μη της ξαναγράψω. Ψέματα έλεγε, το ένιωθα. Αλλά εγώ επέμενα. ‘Ήθελα να  καταλάβει ότι δεν είμαι από τους άντρες που παραδίνουν τα όπλα. Την Διεκδικούσα!

– Και πόσο κράτησε αυτός ο έρωτας ;

-Οκτώ μήνες

-Και μετά τι έγινε ;

– Με απέκλεισε, δεν είχα ούτε τηλέφωνο, ούτε διεύθυνση να την αναζητήσω. Που θα την βρω; Τι πρέπει να κάνω, θέλω να μου πεις.

Ο Τ πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Η Πραγματικότητα του λέει «όχι» και αυτός το ερμηνεύει «ναι», με τον δικό του τρόπο. Έχει έλλειψη ενσυναίσθησης, εμμονές και υπερεκτιμημένες ιδέες.

Σίγουρα ο καθένας που πλησιάζει άτομα μέσω διαδικτύου έχει τους λόγους του αλλά σε σας εναπόκειται να το διερευνήσετε!!


Πηγή: backstage24.gr