Αποχή των γιατρών από τα εξωτερικά ιατρεία στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου - Ειδήσεις Pancreta
Η αποχή των γιατρών θα ξεκινήσει την προσεχή Δευτέρα και θα διαρκέσει μία βδομάδα.

Σε αποχή από τα εξωτερικά ιατρεία του προχωρούν από την προσεχή Δευτέρα 18 Νοεμβρίου οι γιατροί του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, διαμαρτυρόμενοι για την οριακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο σχετικά με την υποστελέχωση πολλών τμημάτων του.

Η κινητοποίηση αυτή αποφασίστηκε από τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης των Γιατρών και στηρίζεται και από το Σωματείο των Εργαζομένων στο νοσοκομείο ενώ θα διαρκέσει μία βδομάδα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Νοσοκομείο Ρεθύμνου δουλεύει οριακά το τελευταίο εξάμηνο μετά την συνταξιοδότηση γιατρών του ΕΣΥ τον τελευταίο χρόνο και τη μη αναπλήρωση της θέσης τους, την παραίτηση ειδικευμένων γιατρών και την απογύμνωση από ειδικευόμενους. 

 

Σύμφωνα με του γιατρούς του Νοσοκομείου, «η προκήρυξη των 12 μόνιμων θέσεων και των τριών άγονων του Ιουνίου ήταν κομβικές για την επιβίωση του νοσοκομείου, ωστόσο με την αναστολή της προκήρυξης, τον περιορισμό του κονδυλίου για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού και την έλλειψη ειδικευόμενων, έχει ήδη περιοριστεί μεγάλο μέρος των πρωινών λειτουργειών του (εξωτερικά ιατρεία, τακτικά χειρουργεία), έχουν ανασταλεί εκπαίδευση και άδειες και πλέον λειτουργεί στα όρια της εφημεριακής κατάρρευσης».

Οι γιατροί στοχεύουν στη γνωστοποίηση στους πολίτες του Ρεθύμνου των προβλημάτων που σχετίζονται με την υποστελέχωση πολλών τμημάτων του νοσοκομείου και στην πίεση προς το Υπουργείο Υγείας και την Υγειονομική περιφέρεια για ανεύρεση άμεσης λύσης στα προβλήματα.

Παράλληλα, ζητούν την άμεση προκήρυξη των 15 μόνιμων οργανικών θέσεων γιατρών που είναι κομβικές για τη λειτουργία πολλών τμημάτων, την άμεση εφαρμογή μέτρων στήριξης του νοσοκομείου με προσωρινό προσωπικό και την εξασφάλιση των κονδυλίων που είναι απαραίτητα για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού.


Πηγή: pancreta.gr