Νοσοκομεία Κρήτης: ζητούν προσλήψεις, ετοιμάζουν κινητοποιήσεις - Ειδήσεις Pancreta
Αυστηρό μήνυμα στην κυβέρνηση στέλνουν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων της Κρήτης λίγες μέρες πριν τη λήξη των συμβάσεων δεκάδων συμβασιούχων. Σε κοινή τους σύσκεψη αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις δράσεις τους ζητώντας μόνιμες προσλήψεις προσωπικού όλων των κατηγοριών και ετοιμάζοντας παγκρήτια κινητοποίηση μετά τις 16/9. 

Αναλυτικά στην κοινή ανακοίνωση των Σωματείων Εργαζομένων αναφέρεται:

«Με πρωτοβουλία του σωματείου εργαζομένων ΠαΓΝΗ πραγματοποιήθηκε παγκρήτια σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν τα σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων Βενιζελείου, Αγίου Νικολάου, Ρεθύμνου, των Ψυχικών Παθήσεων νομού Χανίων, του ΠΕΔΥ, του ΚΕΠΕΠ Πόμπιας, του ΠΑΑΠΑΗΚ, των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, τα σωματεία των συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και δεκάδες εργαζόμενοι απ’ όλα τα νοσοκομεία των οποίων λήγουν οι συμβάσεις. 

Στην σύσκεψη μεταφέρθηκε η εικόνα από τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας Ηρακλείου, τα προνοιακά ιδρύματα αλλά και από την κατάσταση που βιώνουν οι ασθενείς από τις τεράστιες ελλείψεις.

Ο αγώνας για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων είναι αγώνας ενάντια σε όλες τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, ενάντια στις απολύσεις.
Η παραμονή και η μονιμοποίηση με την παράλληλη προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων είναι η απάντηση που μπορεί να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες ασθενών και υγειονομικών. 

Τονίζουμε την ανάγκη να δυναμώσει η κοινή δράση των εργαζομένων, να ενισχυθεί η αλληλεγγύη μεταξύ των σωματείων, μεταξύ μόνιμων και ελαστικά εργαζομένων, διεκδικώντας μαζικές προσλήψεις και μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας  

Στη σύσκεψη εκφράστηκε η αγανάκτηση και η αγωνία των εργαζομένων για την διαχρονική ομηρία τους, η θέληση να μην χάσει κανείς την δουλειά του και παράλληλα να αγωνιστούμε όλοι μαζί ώστε να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να μονιμοποιηθούν οι ήδη υπηρετούντες στα νοσοκομεία και τα προνοιακά ιδρύματα αφού καλύπτουν μόνιμες ανάγκες των νοσοκομείων. Από την πλευρά των σωματείων εκφράστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες εξαιτίας της υποστελέχωσης και της εμπορευματοποίησης της υγείας, όπως όταν πάνε να κλείσουν ένα ραντεβού, στις πολύμηνες λίστες αναμονής για τα χειρουργεία, για την συμμετοχή στις πληρωμές, στις εξετάσεις, στα φάρμακα, στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία.

Στα πλαίσια αυτά αποφασίσαμε: 
• Όλα τα σωματεία να στείλουν υπομνήματα στις διοικήσεις των νοσοκομείων, της ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας αναδεικνύοντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και ασθενείς.
• Στις 11/9, ημερομηνία λήξης των συμβάσεων στο ΠαΓΝΗ, σε όλα τα νοσοκομεία και προνοιακά ιδρύματα να γίνουν δυναμικές παρεμβάσεις στις διοικήσεις τους με αίτημα καμία απόλυση εργαζομένου, μονιμοποίηση όλων των υπηρετούντων και μαζικές προσλήψεις μόνιμου  προσωπικού όλων των κατηγοριών. 
• Το διάστημα από 16/9 έως 26/9 να οργανωθεί παγκρήτια κινητοποίηση στην 7η ΥΠΕ.
• Να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβρη απογευματινό συλλαλητήριο στην πόλη του Ηρακλείου.

Τέλος, αποφασίστηκε την ήμερα ψήφισης του νέου αντεργατικού νόμου που καταργεί καταστατικά των σωματείων μας, φακελώνει  όλους τους συνδικαλιζόμενους εργαζόμενους και που επιδιώκει να βάλει σε  γύψο την συνδικαλιστική δράση, να υπάρξει 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr