Προκηρύχθηκαν 118 θέσεις σε μονάδες Υγείας της Κρήτης - Ειδήσεις Pancreta
  φωτο αρχείου
 
Συνολικά 118 θέσεις νοσηλευτικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού περιλαμβάνει για την Κρήτη η προκήρυξη του ΑΣΕΠ. Ενισχύονται κυρίως τα μεγάλα νοσοκομεία του νησιού.

Η προκήρυξη 2Κ/2019 του ΑΣΕΠ δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ με θέμα την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας θέσεων τακτικού προσωπικού σε Φορείς του Υπουργείου Υγείας σε όλη την Ελλάδα και αφορά συνολικά σε 1116 θέσεις εκ των οποίων οι 118 στην Κρήτη.

Πρόκειται για 118 θέσεις στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Κρήτης. Αναλυτικά θα καλυφθούν 22 θέσεις στο νομό Χανίων, 25 στον νομό Ρεθύμνης, 49 στον νομό Ηρακλείου και 22 στον νομό Λασιθίου.

Από τις 118 θέσεις, οι 7 αφορούν προσωπικό πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ) και 36 τεχνολογικής εκπαίδευσης (ΤΕ) ενώ προκηρύσσονται 57 θέσεις με κριτήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) και 18 θέσεις βοηθητικού προσωπικού με κριτήρια υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ).

Οι ειδικότητες αφορούν κυρίως νοσηλευτές και βοηθούς νοσηλευτές/τραυματιοφορείς, διοικητικό προσωπικό/γραμματείς, τεχνικούς ραδιολογίας και ακτινολογίας, βοηθούς ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων, βοηθούς φαρμακείου και τεχνικές ειδικότητες όπως ηλεκτρολόγους και έναν υδραυλικό (για το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου).

Σημαντική επίσης είναι η κάλυψη θέσεων πληρωμάτων ασθενοφόρων για τα Κέντρα Υγείας της ενδοχώρας (Καντάνου, Κισσάμου, Αμαρίου, Περάματος και Αγίας Βαρβάρας)

Σε ότι αφορά τις κεντρικές μονάδες Υγείας του νησιού η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής: ΠΑΓΝΗ 31 θέσεις, Βενιζέλειο 15 θέσεις, Νοσοκομείο Ρεθύμνου 20 θέσεις, Νοσοκομείο Χανίων 14 θέσεις, και στα νοσοκομεία του Λασιθίου προκηρύσσονται 10 θέσεις για τον Αγιο Νικόλαο, 6 θέσεις για τη Σητεία και 5 θέσεις για την Ιεράπετρα. 

Για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αρχίζει στις 9 Απριλίου ημέρα Τρίτη και λήγει στις 24 Απριλίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00.

Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο Α.Σ.Ε.Π.

Για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης αρχίζει στις 2 Μαΐου ημέρα Πέμπτη και λήγει στις 17 Μαΐου 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο Α.Σ.Ε.Π. 

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο του ΦΕΚ με σημειωμένες τις θέσεις που αφορούν στην Κρήτη

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr