Κρήτη: Υπέκυψε ηλικιωμένη από τον ιό της γρίπης - Ειδήσεις Pancreta

Την τελευταία της πνοή άφησε μια 78χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, με τον ιό H1N1. 

H 78χρονη, η οποία αποτελεί το δεύτερο θύμα της γρίπης μετά το θάνατο της 5χρονης στο ΠΑΓΝΗ, αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ για περίπου 20 ημέρες.

Πρόκειται για το ένα από τα επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα ενηλίκων και παιδιών που νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου από τις αρχές του έτους με επιπλοκές της γρίπης ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν είχε εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου Γιώργο Φραγκιαδάκη, δεν υπάρχει άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα γρίπης τύπου Η1Ν1 στο νοσοκομείο, ωστόσο παρατηρείται αυξημένη κίνηση στα ΤΕΠ για γριπώδη συνδρομή κυρίως σε μικρές ηλικίες.

Προβληματισμός από τον θάνατο της 5χρονης από το ιό της γρίπης

Έντονη ανησυχία επικρατεί στους γονείς των παιδιών του νηπιαγωγείου όπου πήγαινε το 5χρονο κοριτσάκι, όσο και των υπόλοιπων σχολείων του Ηρακλείου, όσον αφορά την ανάγκη άμεσου εμβολιασμού.

Μιλώντας στον «ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1» ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, Κώστας Θεοφάνους τόνισε ότι παρά το ότι δεν υπάρχει οδηγία από το Υπουργείο Υγείας για μαζικό εμβολιασμό για την γρίπη ή την μηνιγγίτιδα, το ενδεχόμενο όμως άμεσου εμβολιασμού παραμένει ανοιχτό, ανάλογα την απόφαση και του νομίατρου.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι ο εμβολιασμός για τη γρίπη ή την μηνιγγίτιδα δεν είναι υποχρεωτικός για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, ωστόσο ανέφερε ότι την Τρίτη το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την διευθύντρια του σχολείου και των γονέων, προκειμένου να καθησυχαστούν οι γονείς. Σημειώνεται ότι την Δευτέρα, αλλά και την Τρίτη, οι γονείς δεν πήγαν τα παιδιά τους στο 57ο Νηπιαγωγείο.

Τέλος, συνέστησε ψυχραιμία στους πολίτες και τόνισε ότι όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και μετά από επικοινωνία με τον γιατρό τους, μπορούν να αναζητήσουν και να κάνουν το εμβόλιο και αυτή τη χρονική στιγμή ενώ όπως σημείωσε, τα εμβόλια της γρίπης έχουν χρόνο ζωής που δεν ξεπερνά τους 10 μήνες.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr