Εγκαινιάστηκε το νέο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο Χανίων - Ειδήσεις Pancreta

Το νέο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο των Χανίων εγκαινίασε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Μέσω αυτού του τμήματος θα εξυπηρετείται πλέον ένας μεγάλος αριθμός ασθενών από την δυτική Κρήτη, οι οποίοι μέχρι σήμερα ήταν υποχρεωμένοι να μετακινούνται στο Ηράκλειο για εξετάσεις και σπινθηρογραφήματα.

Συγκεκριμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων θα διενεργούνται πλέον οι παρακάτω εξετάσεις/σπινθηρογραφήματα:

  • Σπινθηρογράφημα με τομογραφική (SPECT) μελέτη Αιμάτωσης Μυοκαρδίου.
  1. Με κόπωση κατά το πρωτόκολλο Bruce.
  2. Με φαρμακευτική κόπωση.
  3. Έλεγχος βιωσιμότητας μυοκαρδίου.
  • Σπινθηρογραφήματα Οστών.
  1. Ολοσωματικός έλεγχος και εντοπισμένες στατικές λήψεις.
  2. Δυναμικό σπινθηρογράφημα οστών τριών φάσεων.
  • Σπινθηρογραφήματα Νεφρών.
  1. Δυναμικό σπινθηρογράφημα νεφρών (Νεφρόγραμμα).
  2. Δυναμικό σπινθηρογράφημα νεφρών για έλεγχο νεφραγγειακής υπέρτασης μετά την χορήγηση καπτοπρίλης.
  3. Στατικό σπινθηρογράφημα νεφρών (DMSA).
  • Σπινθηρογράφημα Θυρεοειδούς Αδένα.
  • Σπινθηρογράφημα Παραθυρεοειδών Αδένων.

Το τμήμα έχει στελεχωθεί από δύο πυρηνικούς γιατρούς, ακτινοφυσικό, γραμματέα, χειριστή εξειδικευμένων ιατρικών μηχανημάτων και νοσηλεύτρια.

tmima-pyrinikis-iatrikis

Τα εγκαίνια του νέου τμήματος πραγματοποιήθηκαν παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ο οποίος δήλωσε ότι βασική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών της Δημόσιας Υγείας.

Ο κ. Πολάκης, στην ομιλία του κατά την τελετή των εγκαινίων, έκανε μια σύντομη αναδρομή στα τρία χρόνια της παρουσίας του στο υπουργείο Υγείας μαζί με τον υπουργό Ανδρέα Ξανθό και μίλησε για τις προσπάθειες ανάταξης της δημόσιας υγείας και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα κονδύλια τα οποία πήρε τα τελευταία χρόνια το νοσοκομείο της πόλης, που από 16,2 εκατομμύρια ευρώ το 2015, έφτασαν στα 26,9 εκατομμύρια ευρώ το 2017. 

Παράλληλα εμφανίστηκε αιχμηρός για τις πολιτικές προηγουμένων κυβερνήσεων στον τομέα της υγείας, υποστηρίζοντας ότι «το προηγούμενο διάστημα, μέχρι το 2015, είχαμε μια πολιτική επιλογή αποστελέχωσης, υποβάθμισης, καταρράκωσης του δημοσίου συστήματος υγείας».

Στα εγκαίνια παρεβρέθηκε και ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας δήλωσε σχετικά:

Επιθυμώ να εκφράσω την πλήρη ικανοποίηση μου για τη δημιουργία του τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και για την κάλυψη ενός τόσο σημαντικού κενού που υπήρχε, επί πολλά χρόνια, στη Δυτική Κρήτη.

Θέλω να συγχαρώ τον διοικητή του Γ.Ν. Χανίων κ. Μηνά Βουλγαρίδη, καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Χανίων, τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό και τον συντοπίτη μας, αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη, καθώς επίσης και τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης. Τους αξίζουν τα εύσημα για αυτό το σημαντικό έργο, καθώς και για την προσπάθεια συνολικής αναβάθμισης του τομέα της υγείας στα Χανιά και ευρύτερα στη χώρα μας.

Πηγή


Πηγή: pancreta