Ρέθυμνο: Ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου - Ειδήσεις Pancreta

Στην Κρήτη εμφανίστηκε αυτές τις ημέρες ένα κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ρεθύμνου. Το κρούσμα αφορά μια ηλικιωμένη ασθενή στον Δήμο Μυλοποτάμου, η οποία νοσηλεύθηκε μεταξύ 31/7 και 6/8 και έχει πάρει πλέον εξιτήριο. Ο Δήμος Μυλοποτάμου είναι μεταξύ των περιοχών που επηρεάζεται από τον ιό.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται και στους συμπολίτες μας στο Ρέθυμνο την τρέχουσα περίοδο, όσον αφορά την προστασία από τα κουνούπια, καθώς σύμφωνα την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους στην Ελλάδα για φέτος, έχουν καταγραφεί ήδη 60 κρούσματα ιού του δυτικού Νείλου, εργαστηριακά επιβεβαιωμένα. 

Από αυτά, μάλιστα, τα τρία ήταν θανατηφόρα. Στην Κρήτη εμφανίστηκε αυτές τις ημέρες ένα περιστατικό, στο Δήμο Μυλοποτάμου και αφορά μια ηλικιωμένη ασθενή, η οποία νοσηλεύθηκε μεταξύ 31/7 και 6/8 και έχει πάρει πλέον εξιτήριο. 

Η επιτροπή για την πρόληψη και αντιμετώπιση τροπικών νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας, ανήρτησε πίνακα με τις επηρεαζόμενες από τον ιό του δυτικού Νείλου περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων είναι και ο Δήμος Μυλοποτάμου.

Πηγή


Πηγή: pancreta