Ανάστατοι οι γιατροί του ΠΕΔΥ! Προς ιδιωτικοποίηση οι δημόσιες μονάδες υγείας - Ειδήσεις Pancreta

Αυτό που χρόνια έλεγαν και κατήγγειλαν οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης, φαίνεται ότι θα γίνει τελικώς πράξη επί…Αριστερής κυβέρνησης. Όσες δημόσιες μονάδες υγείας δεν αποδίδουν, οι υπηρεσίες θα ανατίθενται στον ιδιωτικό τομέα.

Κάπως έτσι προέβλεπαν το κακό σενάριο για το ΕΣΥ και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας εδώ και χρόνια οι συνδικαλιστές του χώρου. Και όλα δείχνουν πως βρισκόμαστε ένα βήμα πριν δοθούν εργαστήρια, ιατρεία και υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα.

Προβλέπεται άλλωστε ξεκάθαρα στο 3ο μνημόνιο που υπεγράφη. Γι αυτό και γιατροί και εργαζόμενοι είναι ανάστατοι για το εργασιακό τους μέλλον. Εξάλλου εάν δοθούν οι υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα, το προσωπικό θα …περισσεύει.

Λέει χαρακτηριστικά το 3ο μνημόνιο στη σελίδα 1022: «Για την αξιολόγηση των επιδόσεων των παρόχων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τόσο των δημόσιων όσο και των ιδιωτικών, ο ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσει να συλλέγει και να δημοσιεύει τα σχετικά στοιχεία σε μηνιαία/τριμηνιαία βάση. Μέχρι τον Ιούνιο του 2016, οι αρχές θα εκπονήσουν εκτίμηση της ικανότητας του δημόσιου τομέα ανά περιφέρεια και ανά ειδικότητα και θα την χρησιμοποιήσουν για να επανεξετάσουν την ανάγκη για ανάθεση σε ιδιωτικούς παρόχους ανά περιφέρεια·»

Οι γιατροί του ΠΕΔΥ είναι επί ποδός καθώς όλες οι πληροφορίες συντείνουν πως η αξιολόγηση των δημοσίων μονάδων αν δεν έχει ξεκινήσει, ξεκινά άμεσα, ώστε στα μέσα του 2016 να γνωρίζουν κυβέρνηση και δανειστές τι χρειάζεται και τι όχι στο δημόσιο σύστημα.

Το επιχείρημα των τροϊκανών είναι πως ο ιδιωτικός τομέας και κοστίζει λιγότερο και αποδίδει συντομότερα.
Χαρακτηριστικό της ανησυχίας που επικρατεί στους
γιατρούς του ΠΕΔΥ και όχι μόνο, είναι τα όσα λένε τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ):

« η διάταξη η οποία αποτελεί πλέον αναγκαστικό προαπαιτούμενο για την επικείμενη αξιολόγηση όλων των Δημόσιων Παρόχων Υγείας, περιλαμβανομένων και των Μονάδων Υγείας του ΠΕΔΥ, ενέχει εν δυνάμει κίνδυνο για το εργασιακό μέλλον όλων μας, εφόσον κριθούν με τη διάταξη μη παραγωγικές και κατά συνέπεια καταργηθούν».

Η Ομοσπονδία καλεί όλους τους γιατρούς να είναι σε εγρήγορση ώστε να μη βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά όλες τις αλλαγές του μνημονίου για τα ΤΕΣΤ ΑΠΟΔΟΣΗΣ: «Έρχονται «τεστ-απόδοσης» για ιδιωτικές και δημόσιες μονάδες που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκίνησε η αξιολόγηση των διοικητών νοσοκομείων! Όλο το παρασκήνιο από την εξέταση του ενός…τετάρτου

Απλήρωτοι για πάνω από ένα χρόνο οι γιατροί του ΕΚΕΠΥ! Τι ετοιμάζουν


Πηγή: healthreport.gr