Νέα επίθεση στο Λονδίνο: Φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς κοντά σε ισλαμικό τέμενος - Ειδήσεις Pancreta

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο βόρειο Λονδίνο τα ξημερώματα όταν ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς, κοντά σε ισλαμικό τέμενος, ενώ αρκετοί είναι οι τραυματίες.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα, 2 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος), και σύμφωνα με το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας ο οδηγός του βαν παρέσυρε πιστούς την ώρα που έβγαιναν από το τέμενος, στο πάρκο Φίνσμπερι, ενώ όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι έπεσε σκόπιμα πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος, σε μία επίθεση υποκινούμενη από ισλαμοφοβία.

Η υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι οκτώ τραυματίες διακομίστηκαν σε τρία νοσοκομεία, ενώ σε αρκετούς άλλους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Νεώτερες πληροφορίες από την αστυνομία ανεβάζουν τον αριθμό των τραυματιών στους δέκα.

Πληροφορίες του BBC κάνουν λόγο για τρεις σοβαρά τραυματίες. Υπάρχουν επίσης αναφορές από αυτόπτες μάρτυρες για έναν άνδρα που βγήκε από το φορτηγάκι και επιτέθηκε με μαχαίρι σε πεζούς, φωνάζοντας «θα σκοτώσω όλους τους μουσουλμάνους».

Σύμφωνα με την αστυνομία, από το περιστατικό υπάρχει ένας νεκρός, ενώ έχει γίνει μία σύλληψη 48χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να είναι ο οδηγός του οχήματος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, ο οδηγός του βαν επιχείρησε να διαφύγει δια της βίας από το σημείο.

Το όχημα που έπεσε πάνω σε πεζούς:

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, δήλωσε ότι το περιστατικό αντιμετωπίζεται από την αστυνομία ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση, ενώ ανακοίνωσε ότι το μεσημέρι θα συγκληθεί έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο, του οποίου θα προεδρεύσει.

πηγή


Πηγή: pancreta