Έρχονται αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών - Ειδήσεις Pancreta

φωτο αρχείου

Όλα δείχνουν ότι πάμε προς αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες από το 2019, με το υπουργείο Εργασίας να υπογραμμίζει ότι θα υπάρξουν μειώσεις μέσα στο 2018.

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτιόγλου, έπειτα από σχετικό ερώτημα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, δήλωσε πως «για το 2017 δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή. Όποια παραμετρική αλλαγή γίνει, θα αφορά το 2018, αλλά συγχρόνως θα εφαρμόζεται η συνολική έκπτωση 15% στη βάση του υπολογισμού με αποτέλεσμα οι εισφορές να βρίσκονται στα ίδια επίπεδα».

Από την πλευρά τους, οι τομεάρχες Εργασίας του κόμματος, Γιάννης Βρούτσης και Νότης Μηταράκης αναφέρθηκαν σε «νέες αυξήσεις “καπέλο” – έως 61% – πάνω στις ήδη εξοντωτικές εισφορές» από «το τέταρτο Μνημόνιο Τσίπρα – Καμμένου».

Επίσης έκαναν λόγο για εξαπάτηση των επαγγελματιών (γιατρών, δικηγόρων, μηχανικών, εμπόρων), αλλά και των αγροτών, καθώς η κυβέρνηση έλεγε «ότι κάποιοι θα πληρώνουν λιγότερο, αδιαφορώντας ταυτόχρονα για όσους εξόντωνε».

Και καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους μιλώντας για «τραγική εξέλιξη», που «ακυρώνει ακόμη μια διάταξη του ασφαλιστικού μορφώματος “Κατρούγκαλου” και ουσιαστικά το μετατρέπει σε “κουρελόχαρτο”».

Υπουργείο: «Η Ν.Δ. προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους ασφαλισμένους»

Το υπουργείο Εργασίας, υποστηρίζει ότι επιχειρείται διαστρέβλωση από τη Νέα Δημοκρατία, που κάνει λόγο για «νέες εξοντωτικές εισφορές».

Υποστηρίζει ότι ο τομεάρχης της Ν.Δ. «δεν μπήκε στον κόπο ούτε να ακούσει αλλά ούτε και να διαβάσει τις δηλώσεις της υπουργού Εργασίας» και «υιοθετώντας ψεύτικους και παραπλανητικούς τίτλους, προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους ασφαλισμένους».

Επίσης, αναφερόμενο σε δημοσιεύματα, το υπουργείο μιλά για «μαγειρεμένα» παραδείγματα, «τα οποία δεν περιλαμβάνουν ούτε τις εκπτώσεις που ήδη εφαρμόζονται με τον ν.4387/2016 αλλά ούτε και όσες θα ισχύσουν το 2018».

Η ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνει επίσης ότι σύμφωνα με «επίσημα στοιχεία και έρευνες», όπως αυτή της ΕΣΕΕ, ότι περίπου το 80% των αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών πληρώνουν λιγότερες εισφορές από ό,τι πλήρωναν με το προηγούμενο καθεστώς».

πηγή


Πηγή: pancreta