«Σηκώνει μανίκια» η Λεπέν: Καλεί σε συστράτευση για τις βουλευτικές εκλογές - Ειδήσεις Pancreta

Επιθετική εμφανίστηκε η ηττημένη των εκλογών, Μαρίν Λεπέν, στην πρώτη της δήλωση μπροστά στους οπαδούς της. Ουσιαστικά, αν και τυπικά ήταν μια δήλωση αποδοχής του εκλογικού αποτελέσματος, ουσιαστικά, η αρχηγός του ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου» κάλεσε σε συστράτευση, τόσο για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όσο και για την βαθιά ανανέωση του κόμματός της, όπως προανήγγειλε.

Η Λεπέν είπε ότι ευχαρίστησε τον Μακρόν για την προεκλογική εκστρατεία, τον συνεχάρη για την εκλογή του και του ευχήθηκε να πετύχει στις προκλήσεις.

Ευχαρίστησε επίσης τους 11 εκατομμύρια ψηφοφόρους της, σημειώνοντας, ότι με αυτό το αποτέλεσμα, οι Γάλλοι όρισαν το «κίνημά» της ως την πρώτη αντιπολιτευτική δύναμη. Ο πρώτος γύρος των εκλογών επικύρωσε την αποσύνθεση της πολιτικής ζωής της Γαλλίας με την εξαφάνιση των παλιών κομμάτων, ο δεύτερος γύρος ανανεώνει το πολιτικό σκηνικό, εκτίμησε η Λεπέν.

Πρόσθεσε, ότι το «Εθνικό Μέτωπο» θα πρέπει να ανανεωθεί εκ βάθρων για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτό το «διακύβευμα» και πρότεινε να δρομολογηθεί άμεσα αυτή ανανέωση, καλώντας τους Γάλλους σε «συστράτευση».

πηγή


Πηγή: pancreta