To Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Ρέινα - Ειδήσεις Pancreta

Με ανακοίνωσή του το Ισλαμικό Κράτος ανέβαλε την ευθύνη για την επίθεση, που στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους στο κλαμπ Ρέινα, της Κωνσταντινούπολης. Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη

Το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε σε ανακοίνωσή του την ευθύνη για την επίθεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη.AdTech Ad

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό στην Τουρκία για τον εντοπισμό και σύλληψη του ενόπλου που άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας 39 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους, λίγο μετά την έλευση του 2017.

Το κίνητρο της επίθεσης δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, ωστόσο οι υποψίες των Αρχών οδηγούσαν στο Ισλαμικό Κράτος, που οργάνωσε τουλάχιστον δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία, το 2016.

Σημειώνεται δε, πως από την πρώτη στιγμή, το PKK έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του από την επίθεση, με ανακοίνωση, στην οποία ξεκαθάριζε, πως δεν έχει καμία σχέση με το μακελειό, καθώς "δεν θα έβαζε ποτέ στόχο αθώους πολίτες".

Μάλιστα, δια στόματος Murat Karayilan, καταδίκασε την επίθεση με τον πλέον εμφαντικό τρόπο, εκφράζοντας στήριξη και συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Την Κυριακή, η τουρκική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα, μια φωτογραφία του βασικού φερόμενου ως ύποπτου για την επίθεση στο Reina. Πληροφορίες ωστόσο, που δημοσιεύονται στα τουρκικά μέσα, κάνουν λόγο για γκάφα των Αρχών, αναφέροντας πως πρόκειται για υπήκοο Καζαστάν, που βρίσκεται στη χώρα για επαγγελματικούς λόγους.

πηγή


Πηγή: pancreta