Ανύπαρκτο θέμα βαφτίζεται «είδηση» και κάνει τον γύρο του Διαδικτύου - Ειδήσεις Pancreta

Άλλο ένα Σαββατοκύριακο ένα ανύπαρκτο θέμα βαφτίζεται «είδηση» και κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, εκθέτοντας μέσα, δημοσιογράφους αλλά και πολιτικούς. Ο λόγος για τους τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι Χανίων, που, σύμφωνα με τα λαγωνικά, μεταβιβάστηκαν στο νέο υπερταμείο με σκοπό να πουληθούν!

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει η Efsyn.gr η αρχή έγινε από τα «Χανιώτικα Νέα» και γρήγορα υιοθετήθηκε από αθηναϊκά μέσα, παρ’ όλο που η πρώτη καταχώριση συνοδευόταν από δήλωση του δημάρχου Τάσου Βαμβούκα, που εξηγούσε ότι υπάρχει μόνο καθυστέρηση σε κάποια μεταγραφή.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία διατηρεί πολύ στενούς δεσμούς με τα Χανιά, έσπευσε μέσω Twitter να σχολιάσει: «Στο υπερταμείο περνούν οι τάφοι των Βενιζέλων. Μήπως επειδή είναι το καλύτερο οικόπεδο των Χανίων;». Στο ίδιο μήκος κύματος το ΠΑΣΟΚ, που κάνει λόγο για «ασέβεια», θεωρώντας... δεδομένη τη μεταβίβαση. Η Λαϊκή Ενότητα Χανίων εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για «ξεπούλημα της ιστορικής μνήμης».

«Ανθρακες ο θησαυρός», αναφέρει το γραφείο Τύπου του υπουργείου Οικονομίας, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου και συνοδεύεται από επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία:

■ Στις 23 Φεβρουαρίου 2012, με το άρθρο 36 του νόμου 4049 (ΦΕΚ 35Α’), που αφορά την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα(!), δεκάδες ακίνητα που ανήκαν στον ΕΟΤ και η διαχείρισή τους είχε περιέλθει στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) «παραχωρούνται χωρίς αντάλλαγμα» σε συγκεκριμένους δήμους, με βάση τον κατάλογο που επισυνάπτεται και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του νόμου. Το ακίνητο με αύξοντα αριθμό 68 αφορά τους τάφους των Βενιζέλων στα Χανιά, έκτασης 21.927 μέτρων, που περιγράφεται σε δύο τοπογραφικά διαγράμματα του 1967 τα οποία είχαν εκπονήσει οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΤ και, όπως τα υπόλοιπα, περιέρχονται στον τοπικό δήμο.

■ Στις 20/6/2014 η Διεύθυνση Διαχείρισης Περιουσίας της ΕΤΑΔ με έγγραφό της εισηγείται τη μεταγραφή του ακινήτου στον Δήμο Χανίων και τον καλεί να προχωρήσει τις διαδικασίες. Ακολουθεί νέο έγγραφο της ίδιας υπηρεσίας με ημερομηνία 4/7/2014, με το οποίο ενημερώνει τον Δήμο Χανίων ότι του έχει μεταβιβαστεί «το σύνολο των στοιχείων» και τον καλεί να προχωρήσει «σε ενέργειες μεταγραφής και καταχώρισης». Σχεδόν δύο χρόνια μετά, η δημοτική αρχή Χανίων δεν φαίνεται να έχει ολοκληρώσει τη μεταβίβαση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει θέμα με τους τάφους των Βενιζέλων.


Πηγή: koutipandoras.gr