Πακιστάν: Έκαψαν ζωντανή 19χρονη επειδή αρνήθηκε πρόταση γάμου από τον γιο του πρώην εργοδότη της - Ειδήσεις Pancreta

Μια νεαρή Πακιστανή άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή αφού υποβλήθηκε σε βασανιστήρια και κάηκε στο βορειοανατολικό Πακιστάν επειδή αρνήθηκε να παντρευτεί τον γιο του πρώην εργοδότη της, έγινε γνωστό από την αστυνομία και συγγενείς.

Η Μαρία Σαντακάτ, 19 ετών, δέχθηκε επίθεση τη Δευτέρα από μια ομάδα ανθρώπων στο χωριό Άνω Ντεβάλ, κοντά στο Μούρι, τόπο παραθερισμού κοντά στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ. "Βασανίσθηκε και μετά κάηκε ζωντανή. Την μεταφέραμε στο νοσοκομείο στο Ισλαμαμπάντ, αλλά σήμερα υπέκυψε στα τραύματά της", δήλωσε σήμερα ο Αμπντούλ Μπασίτ, ο θείος του θύματος, στο AFP μπροστά από τη μονάδα εγκαυμάτων του Πακιστανικού Ινστιτούτου Ιατρικών Επιστημών (PIMS).

Σύμφωνα με τον θείο της η ανιψιά του δέχθηκε επίθεση από τον διευθυντή ενός ιδιωτικού σχολείου, στο οποίο εργαζόταν ως δασκάλα και από συνεργούς του, επειδή αρνήθηκε να παντρευτεί τον γιο του που ήταν διαζευγμένος και δύο φορές μεγαλύτερος της.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το νεαρό κορίτσι είπε πριν πεθάνει ότι αυτοί που της επιτέθηκαν ήταν ο διευθυντής του σχολείου και άλλα τέσσερα πρόσωπα και ήδη ο ένας ύποπτος συνελήφθη και οι άλλοι καταζητούνται.

Είναι η δεύτερη φορά σε λίγο περισσότερο από έναν μήνα που μια Πακιστανή καίγεται εξαιτίας διένεξης σχετικής με γάμο.

Ένα νεαρό κορίτσι, που κατηγορούνταν ότι βοήθησε μια φίλη να διαφύγει με έναν άνδρα, στραγγαλίσθηκε και στη συνέχεια κάηκε κατ' εντολήν του συμβουλίου ενός χωριού στις 29 Απριλίου στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Κάθε χρονιά στο Πακιστάν εκατοντάδες γυναίκες σκοτώνονται από συγγενείς τους με πρόσχημα την υπεράσπιση της οικογενειακής "τιμής".


Πηγή: koutipandoras.gr