Αντίποινα με επιδρομή από το Ισραήλ στο Ιράν - Ειδήσεις Pancreta

Επιδρομή στο Ιράν φέρεται να εξαπέλυσε σήμερα το Ισραήλ σε αντίποινα για την ιρανική επίθεση το περασμένο σαββατοκύριακο με εκατοντάδες drones και πυραύλους.

Σύμφωνα με ιρανικά κρατικά ΜΜΕ, το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας σε διάφορες πόλεις, ενώ ακούστηκαν εκρήξεις στην Ισφαχάν, στο κεντρικό τμήμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Υπήρξαν επίσης αναφορές ότι η αεράμυνα λειτούργησε γύρω από την Ταμπρίζ.

Αμερικανικά μέσα, επικαλούμενα αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ, επιβεβαίωσαν ότι  το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν, χωρίς να δώσουν λεπτομέρειες.

Οι αξιωματούχοι ανέφεραν πως το Ισραήλ ενημέρωσε την κυβέρνηση Μπάιντεν την Πέμπτη ότι το χτύπημα θα γίνει μέσα στις επόμενες 24 έως 48 ώρες. Το NBC διευκρίνισε πως δεν υπήρξε αμερικανική συμμετοχή. Το CNN μετέδωσε πως η επιχείρηση δεν είχε στόχο ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, επικαλούμενο επίσης Aμερικανό αξιωματούχο.

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει σχολιάσει ως τώρα. Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος του Πενταγώνου περιορίστηκε να απαντήσει «δεν έχουμε τίποτε να πούμε αυτή τη στιγμή».

Το Ισραήλ διεμήνυσε μέσα στην εβδομάδα πως θα ανταποδώσει την ιρανική επίθεση του Ιράν κατά την οποία εκτοξεύθηκαν πάνω από 350 drones και πύραυλοι, σχεδόν το σύνολο των οποίων καταστράφηκε εν πτήσει.

Η επίθεση των Φρουρών της Επανάστασης έγινε σε αντίποινα για τον πολύνεκρο βομβαρδισμό στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, την πρωτεύουσα της Συρίας, που η Τεχεράνη απέδωσε στον ισραηλινό στρατό.


Πηγή: efsyn.gr