Στέφανος Κασσελάκης από Χανιά: «Ντρέτα λόγια, αυτό να περιμένει ο κόσμος – Δεν είμαστε πιασμένοι από πουθενά» (Βίντεο) - Ειδήσεις Pancreta

Στο ZARPA RADIO 89,6 και τον Δημήτρη Παππά, μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ενόψει της αποψινής του ομιλίας στον Κάτωλα.

«Οι ευρωεκλογές δεν είναι ένα σόου που επιλέγω τους καλύτερους ηθοποιούς. Το ψηφοδέλτιό μας θα καταρτιστεί από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε, κάνοντας λόγο για μια προοδευτική διαδικασία που δεν έχει προηγούμενο στα ελληνικά δεδομένα.
Ο κ. Κασσελάκης, θα μιλήσει στους Χανιώτες στις 8 το βράδυ της Πέμπτης στον Κάτωλα, ενώ θα απαντήσει και σε ερωτήσεις πολιτών.
 

Ερωτηθείς σχετικά με το τι να περιμένει ο κόσμος από την ομιλία, τόνισε: «Ντρέτα λόγια, αυτό να περιμένει ο κόσμος. Δεν είμαστε πιασμένοι από πουθενά, ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε, ό,τι ερωτήσεις κάνει ο κόσμος θα τις απαντήσω. Κι αν κάτι δεν το ξέρω, θα πω δεν ξέρω. Γιατί όταν διεκδικείς να διοικήσεις τον κόσμο, δεν μπορείς να παίζεις «κορώνα – γράμματα» παριστάνοντας τον ξερόλα, πρέπει να το κάνεις με ταπεινοφροσύνη.

Δίνοντας το στίγμα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε σε μια «προοδευτική αριστερά»: «Θέλουμε ανοικτές αγορές, θέλουμε εργασιακά δικαιώματα, θέλουμε κοινωνικό κράτος, θέλουμε δημόσια υγεία, κράτος πρόνοιας, μια στιβαρή άμυνα, μια εγκρατή φορολογική πολιτική».

Ειδικά για το κομμάτι της άμυνας, τόνισε πως «μια Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Στέφανο Κασσελάκη δεν θα εμπλέκεται σε περιπέτειες των ΗΠΑ ανά τον κόσμο. Το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική συμμαχία. Πιστεύω ότι ο εξοπλισμός μας πρέπει να μένει εντός της χώρας. Ήδη παρέχουμε μια μεγάλη υπηρεσία, την γεωπολιτική μας θέση. Μπορούμε να παρέχουμε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία».

Για την φορολογία

Ερωτηθείς για το πρόγραμμα του κόμματος για την φορολογία, ο κ. Κασσελάκης σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε μια τελείως παράλογη φορολογία. Καταρχήν και μόνο η ιδέα ότι πρέπει να προκαταβάλει ο επιχειρηματίας τον φόρο του, είναι ανήκουστη, πρέπει να καταργηθεί.

Δεύτερον πρέπει να δημιουργηθεί μια φορολογική κλίμακα, στις επιχειρήσεις που έχουν έσοδα κάτω από 200.000 ευρώ τον χρόνο, το 97% δηλαδή των επιχειρήσεων, ο φόρος πρέπει να μειωθεί.

Τρίτον, πρέπει να σκεφτούμε έναν ενιαίο τρόπο ατομικής κλίμακας φορολόγησης που να διαρκεί τουλάχιστον 10 χρόνια. Και σύμφωνα με την δική μας κλίμακα, για εισοδήματα μέχρι 200.000 ευρώ ο φόρος θα μειωθεί» εξήγησε, κάνοντας λόγο για ένα πιο δίκαιο και προοδευτικό σύστημα.

Για τα Τέμπη

«Πιστεύω ότι πρέπει να φύγει το άλλοθι του 41%. Βλέπουμε μια τεράστια συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών και μια συγκάλυψη του ίδιου του Υπουργού Μεταφορών, ο  οποίος είχε στα χέρια του ένω σωρό προειδοποιήσεις τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Οι ενδείξεις για τα κακουργήματα είναι τεράστιες, εάν πάει στη δικαιοσύνη ο συγκεκριμένος υπουργός. Το να παραιτείσαι από Υπουργός και να παραμένεις βουλευτής, δεν είναι πολιτική ευθύνη – Δεν είναι εργαλειοποίηση να ζητάς δικαιοσύνη. Είναι θέμα δημοκρατίας. Αυτό που ζητάμε είναι να στείλουν των Κώστα Καραμανλή στη δικαιοσύνη» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Για την ενδοοικογενειακή βία 

Για τα αυξημένα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας μετά και την δολοφονία της 28χρονης έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, τόνισε πως «πρέπει να υπάρχει ταχύτερη και πιο γρήγορη ανταπόκριση σε τέτοια περιστατικά»

«Κάτι δεν πάει καλά θεσμικά, δεν είναι ανθρώπινο λάθος (…) Άλλο να καρατομούμε αστυνομικούς και άλλο να βρούμε λύσεις για να μην σκοτώνονται οι γυναίκες» τόνισε.

Για τη διαρροή email

Ερωτηθείς για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Η Κυβέρνηση ψεύδεται, αρχικά έριξε την ευθύνη στην υπηρεσιακή και μετά η κα Ασημακοπούλου παραδέχτηκε ότι τα έλαβε τον Ιανουάριο. Η κα Κεραμέως πρέπει να μας πει αν είχε ασχοληθεί με την κυβερνοασφάλεια του Υπουργείου της. Ενώ όπως εκτίμησε, ο τρόπος που διαχειρίστηκε την διαρροή αυτή η Κυβέρνηση «δείχνει μια κουλτούρα, ότι το κράτος είναι δικό μας».

Πάντως σχετικά με την επιστολική ψήφο, τόνισε πως δεν επιτρέπεται εντός επικράτειας. «Σκεφτείτε τα παιδιά που αναγκάζονται να δουλεύουν σεζόν στον τουρισμό και δεν μπορούν να ψηφίσουν. Είναι μεγάλη αδικία».

Δείτε ολόκληρο το βίντεο με την συνέντευξη


Πηγή: zarpanews.gr