Κολωνός: Ισόβια και 41 χρόνια στον Ηλία Μίχο η συνολική ποινή - Ελεύθερη η μητέρα της 12χρονης - Ειδήσεις Pancreta

Ποινή ισοβίων επιβλήθηκε στον Ηλία Μίχο για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό.

Παράλληλα, το ΜΟΔ του επέβαλε επιπλέον ποινή 41 ετών για τις υπόλοιπες πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε (βιασμός, μαστροπεία, πορνογραφία).

Ποινή κάθειρξης 24 ετών (12 ετών για διακεκριμένη μαστροπεία και επιπλέον 12 ετών για παιδική πορνογραφία) επέβαλε το δικαστήριο στον 59χρονο γνωστό ως «Μιχάλη».

Όσον αφορά στη μητέρα της 12χρονης η οποία καταδικάστηκε για πλημμεληματική εκβίαση το δικαστήριο επέβαλε ποινή 20 μηνών και αναμένεται άμεσα να βρεθεί εκτός φυλακής, καθώς λόγω προφυλάκισης θεωρείται ότι έχει εκτίσει την ποινή.
Επίσης, σε όλους έχουν επιβληθεί και χρηματικές ποινές.

Για τους λοιπούς καταδικασθέντες το δικαστήριο έχει επιβάλει ποινές που ξεκινούν από 13 μήνες και φτάνουν τα 7 έτη και το δικαστήριο αποφασίζει ποιοι θα αφεθούν ελεύθεροι.

Ελεύθερη η μητέρα της 12χρονης

Η 37χρονη μητέρα, μετά από σχεδόν 18 μήνες προσωρινής κράτησης αναμένει να βρεθεί τις επόμενες ώρες στο σπίτι της, κοντά στα παιδιά της τα οποία τη στήριξαν από την πρώτη στιγμή, υποστηρίζοντας την αθωότητά της. Τα δύο ενήλικα παιδιά της, που στις 17 Οκτωβρίου του 2022 έκλαιγαν τρέχοντας πίσω από το περιπολικό που οδηγούσε τη μάνα τους από το ανακριτικό γραφείο στις φυλακές, ήταν μαζί της και την Παρασκευή (29/3) κλαίγοντας από χαρά όταν το δικαστήριο αθώωσε τη γυναίκα από δύο βαριές κατηγορίες (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Η μητέρα της 12χρονης κρίθηκε με πλειοψηφία 4 προς 3 αθώα για τη μαστροπεία και ομόφωνα για την πορνογραφία ανηλίκου (μέσω πληροφορικών συστημάτων). Η μειοψηφία, αποτελούμενη από τους τρεις τακτικούς δικαστές, ψήφισε υπέρ της ενοχής της μητέρας για τη μαστροπεία, προσχωρώντας στην εισαγγελική άποψη. Η κατά πλειοψηφία απόφαση μπορεί να προσβληθεί με εισαγγελική έφεση (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την 37χρονη για το πλημμέλημα της εκβίασης σε βάρος του Μίχου.


Πηγή: ieidiseis.gr