Μητσοτάκης: “Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο” - Ειδήσεις Pancreta
Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι μετατρέπει το ΠΑΣΟΚ σε ουρά δημοσιευμάτων και δήλωσε: “Αν κάποιος εκδότης μεγαλοεπιχειρηματίας έχει πολιτικές βλέψεις, ας εμφανιστεί στην πολιτική αρένα ο ίδιος”.
 

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά της αντιπολίτευσης και ιδίως του Νίκου Ανδρουλάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι γνώριζε εκ των προτέρων το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής περί μονταζιέρας στην υπόθεση των Τεμπών.

«Πρόθυμος ο Ανδρουλάκης μεταλλάσσει το ΠΑΣΟΚ σε πράσινο ΣΥΡΙΖΑ και σε ουρά δημοσιευμάτων», υποστήριξε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Το κάθε επιχειρηματικό συμφέρον μπορεί να διεκδικεί ό,τι θέλει. Ακόμα και να πέσει δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Η πολιτική οφείλει να το συγκρατεί στον ρόλο του» είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης και δήλωσε: «Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο. Στο τιμόνι του τόπου θα είναι αυτοί που τους ψηφίζουν οι πολλοί, και όχι οι λίγοι ισχυροί.»

Ο πρωθυπουργός δήλωσε μάλιστα: «Αν κάποιος εκδότης μεγαλοεπιχειρηματίας έχει πολιτικές βλέψεις, ας εμφανιστεί ανοιχτά στην πολιτική αρένα ο ίδιος. Όχι δια πληρεξουσίων».

Αναφορές σε “διαπλεκόμενα” και “νταβατζήδες”

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να απευθυνθεί στον “κομματικό πατριωτισμό” των νεοδημοκρατών με αναφορές στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή.

“Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε αναρωτηθεί ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο. Τον τόπο κυβερνά ο κυρίαρχος λαός και όχι τα φουσκωμένα πορτοφόλια. Και αν νομίζουν κάποιοι ότι όλα είναι εξαγοράσιμα είναι βαθιά νυχτωμένοι”, είπε ο πρωθυπουργός.

Τόνισε επίσης ότι: “Οι κυβερνήσεις είναι αυτές που ορίζουν τους κανόνες και αυτό οδηγεί ενίοτε σε συγκρούσεις. Αυτό το κόστος των διαφορετικών ρόλων δεν είναι νέο. Αυτό έχουμε ζήσει στην πατρίδα μας σε εποχές διαπλεκόμενων και σχέσεις νταβατζήδων”. Αναφέρθηκε έτσι εμμέσως τόσο στον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που είχε λανσάρει τον όρο διαπλεκόμενα, όσο και στην περίφημη φράση του κ. Καραμανλή πριν γίνει πρωθυπουργός περί νταβατζήδων.


Πηγή: news247.gr